Nieuws

Tijdens de regiofinale turnen dames 5e divisie is turnster Demi Buis afgelopen weekend op overtuigende wijze regiokampioen geworden in het pupil 2 niveau. Op zaterdag kwamen er vijf turnsters van Exalto Sport in actie tijdens de finale in Nunspeet. Manou Maliepaard en Judith Terpstra wisten beiden nog een zilveren medaille te behalen.

Exalto_Sport_turnster_Demi_Buis_regiokampioen

Judith Terpstra en Fleur Noorlander turnden zaterdag hun wedstrijden in Nunspeet. Beide dames turnden een nette vloeroefening, Judith scoorde echter vervolgens op brug het hoogste cijfer (12.000) uit het deelnemersveld. Fleur had pech op de balk en werd uiteindelijk 21e. Judith mocht geheel verrast op het podium gaan staan om de zilveren medaille in het junior niveau in ontvangst te nemen.
Bij de pupillen 2 kwamen drie turnsters van Exalto-Sport in actie. Voor Fabienne van de Berg is dit seizoen gepromoveerd naar de 5e divisie en zij wist zich knap staande te houden in het sterke deelnemersveld. Zij legde beslag op de 15e plaats.
Demi Buis en Manou Maliepaard waren erg aan elkaar gewaagd. Beide meiden turnden een zeer goede wedstrijd. Manou wist mede door het hoogste cijfer op sprong beslag te leggen op de tweede plaats met een puntentotaal van 53,750 punten. Demi was echter sterker op de overige onderdelen en turnde een zeer stabiele balkoefening wat haar tot een puntentotaal van maar liefst 54,600 punten bracht. Zij werd daarmee overtuigend regiokampioen in haar categorie en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen.