Nieuws

Afgelopen zaterdag vond de tweede en tevens laatste regio voorronde plaats voor de turnsters van divisie 2 en 3 in Amersfoort. P.i.T is dit seizoen erg sterk begonnen en lijkt de stijgende lijn goed vast te kunnen houden. Achttien P.i.T turnsters kwamen in actie waarvan elf met eremetaal naar huis gingen en vijftien turnsters met een plek in de landelijke kwart of halve finale. Maar liefst alle turnsters hebben zich geplaatst voor het districtkampioenschap. Er zijn alleen nog maar procenten bekend die nog niet geheel zeker zijn, maar de P.i.T turnsters hebben het zo goed gedaan dat er eigenlijk geen twijfel meer over mogelijk is.

Elf_medailles_en_vijftien_landelijke
De P.i.T turnsters van divisie 2 en 3 

In de tweede divisie waren het Steffanie Bos, Ilse Heuseveldt, Maaike Diepeveen, Yana Vink, Tina Hooijer, Sophie Laiti, Britt Keizer en Tamara Coenraad die zich naar een startbewijs voor de kwartfinale hebben geturnd. Bos en Coenraad werden tevens regiokampioen. Hooijer behaalde zilver en Vink en Laiti gingen met het brons naar huis.

In de derde divisie waren het Marleen Epskamp, Marit van Rabenswaaij, Larissa Vermeul, Kiara Muller, Rosan Schrama, Robin Tjon en Jeske Salakory die zich plaatsten voor de halve finale. Vermeul pakte tijdens deze wedstrijd ook direct het goud. Schrama en van Rabenswaaij turnden zich naar het zilver. Het brons ging naar Tjon, Muller en Salakory.

Ook Selina van de Kuit, Naomi Evers en Duygu Sonmez kwamen in actie op deze dag. Zij hebben allen uitstekend geturnd, maar het niveau van de concurrentie was nét te hoog voor hen. Het startbewijs voor de districtfinale in Amsterdam wisten zij echter wel te behalen !

De kwartfinale tweede divisie en de halve finale derde divisie zullen in Maart zijn, maar welk weekend precies is nog niet bekend. Deze wedstrijden kunnen leiden tot het Nederlands Kampioenschap en de meeste P.i.T turnsters hebben de kwaliteiten om dit te halen, het moet echter eerst nog waargemaakt worden in de kwart en halve finale.

De leiding van P.i.T is enorm trots op hun turnsters, het niveau gaat ieder seizoen omhoog en de turnsters gaan een uitdaging niet uit de weg.

Bron: Ede stad 12-01-2014