Nieuws

Eén keer goud, zilver en brons was het resultaat na de eerste plaatsingswedstrijd derde divisie Turnen vrouwen. De wedstrijd die in Beekbergen werd gehouden betekende voor het Lunterse Exalto Sport dat het nieuwe wedstrijdseizoen goed is begonnen.

Eerste_medailles_Exalto_Sport_nieuwe_turnseizoen
Foto: Senior turnsters, van links naar rechts Ronne Pater, Céline Labrie, Elianne Jaspersen


Linde Bouw en Nina Dekker, uitkomend in de leeftijdscategorie Junior, begonnen sterk op sprong. De brugoefeningen werden netjes geturnd en Dekker scoorde een 10,40. Bouw eindigde haar wedstrijd met 12,00 punten op vloer, die een tweede plaats opleverde. Nina Dekker kwam een half punt tekort voor het podium.

Jesme Dokter starten goed op het lastige toestel balk. Met een 13.00 behaalde zij het hoogste cijfer op dit toestel en legde hiermee de basis voor een goed resultaat. Op vloer scoorde Dokter 13,40 en mocht het goud in ontvangst nemen. Annika Rigg was sterk op sprong (11,50) en eindigde als vijfde. Lara Steinbusch scoorde vooral goed op vloer met 13,30 punten, maar liet op balk een paar puntjes liggen en eindigde in de middenmoot.

In de laatste wedstrijdronde kwamen de senior turnsters in actie. Op het onderdeel brug begonnen Céline Labrie, Ronne Pater en Elianne Jaspersen moeizaam. Labrie liet een sterke balkoefening zien, wat werd gewaardeerd met een 10,00 punten. Ook op vloer en spong turnde zij stabiel en kreeg de bronzen medaille omgehangen.

Ronne Pater sprong voor het eerst een 'tsukahara', een sprong met een halve draai, gevolgd door een salto achterover. Dit werd gewaardeerd met 12,375 punten, waardoor de zesde plaats werd veilig gesteld.

Bron: Ede stad 17-11-2014