Nieuws
 Eind november 2015 hebben mountainbikers uit de regio in verschillende lokale kranten aandacht gevraagd voor het plan van de grondeigenaren van de Goudsberg in Lunteren om een deel van dit prachtige fietsgebied helaas af te sluiten voor mountainbikers.
Duidelijkheid_over_mountainbiken_op_de_Goudsberg
Na een periode van overleg hebben de wielerverenigingen WV Tour de Force, WV Ede en enkele individuele Lunterse mountainbikers een akkoord gesloten met de grondeigenaren ‘Stichting het Luntersche Buurtbosch’ en de Gemeente Ede over het gebied op de Goudsberg.
‘Het Witte Wieven gat’ onderaan de ‘Notarisbank’ blijft behouden voor de mountainbikers. Ook komt er een nieuw pad dwars over de akker vanaf halverwege de asfaltklim naar het ‘Witte Wieven gat’. Dit pad wordt straks ‘Het Mountainbiker Binnenpad’ genoemd. Verder blijft het mountainbiken in het Luntersche Buurtbosch toegestaan op wegen en paden.
Het gedeelte tussen de ‘Hessenhut’, ‘het Middelpunt van Nederland’, ‘Notarisbank’ en ‘het Berkenlaantje’ wordt afgesloten voor het mountainbiken. Met de realisatie van het deelproject ‘Het middelpunt van Nederland’ vinden de grondeigenaren, die ook vertegenwoordigd zijn in het Goudsberg-project, dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan wanneer wandelaars, waaronder ook mensen slecht ter been of met een handicap, dit gebied betreden samen met mountainbikers.
Zie voor spelregels in het bos https://www.hetluntersebuurtbos.nl onder ‘Ons Bos’ / ‘Spelregels voor recreatie in Lunterse Buurtbos