Nieuws

Zaterdag 6 december vond de eerste plaatsingswedstrijd van de zesde divisie turnen dames plaats in Bennekom. Hanne-lise Hardeman, Sara van de Kuit en Kelly de Haas sleepten daar een gouden medaille binnen voor Exalto Sport.

In het instap niveau kwamen Louise Boel, Yara van Vliet en Laura Vink in actie voor hun eerste wedstrijd. Laura behaalde het derde cijfer op brug en vond zichzelf in de einduitslag terug op een knappe 5e plaats. Yara en Louise werden 12e en 15e.
In het pupil 2 D3 niveau verschenen maar liefst vijf turnsters aan de start voor Exalto Sport. Hanne-Lise Hardeman behaalde op alle vier de toestellen een top drie klassering en nam daarmee beslag op eerste plaats! Maureen van Veldhuisen werd 9e , maar wist het hoogste cijfer op brug te scoren. Merel van de Lagemaat en Dana Hoekstra vonden zichzelf terug op de 13e en 14e plek. Janieck Westeneng turnde knap een handstand op de balk, maar behaalde uiteindelijk de 16e plaats.
Sara van de Kuit (Jeugd 2 supplement H) scoorde hoog op zowel balk als vloer en was tevreden met haar succesvol uitgevoerde borstwaartsom op de brug. Mede hierdoor kreeg ze de gouden medaille om haar nek gehangen. Anne Zwakenberg greep net naast de medailles. Ze had de netste brugoefening en kreeg het hoogste sprongcijfer maar werd 4e . Ischa Hofstede (13e ) turnt pas sinds dit seizoen en turnde een goede wedstrijd. Jaila de Ruiter had pech op sprong, maar wist met een goede brugoefening de 17e plaats te behalen.
Kelly de Haas sloot de dag af met een spannende wedstrijd in de categorie senior supplement F. De muziek stopte tijdens haar vloeroefening, toch turnde zij door en dit leverde haar een gouden medaille op!

Drie_keer_goud_voor_Exalto_Sport_turnsters
Groepsfoto 4e selectie.
Bovenste rij van links naar rechts:
Anne Zwakenberg, Sara van de Kuit, Jaila de Ruiter, Ischa Hofstede.
Onderste rij van links naar rechts:
Dana Hoekstra, Maureen van Veldhuisen, Merel van de Lagemaat, Hanne-Lise Hardeman.
Onderaan:
Janieck Westeneng