Nieuws
De toekomst van het damesvoetbal bij DTS en mogelijk het Nederlands dameselftal komt uit Lunteren. Een verre droom? Wat DTS betreft niet want Gerrieke Willigenburg (keepster), Sanne van Dijk (aanvaller) en Anoek Blankespoor (middenvelder) hebben voor het volgende seizoen allen een plek veroverd in DTS Dames 1. Wat het nationale team betreft, dat zal de toekomst uitwijzen.
Drie_Lunterse_meiden_veroveren_Ede 
Het is niet de eerste keer dat de drie Lunterse meiden de Lunterse Krant halen. Zes jaar geleden werden ze al eens geportretteerd. Ze werden toen verkozen tot het districtsteam van de KNVB. Een geruime tijd zijn de drie meiden voor dit team uitgekomen.
Een overstap naar een andere vereniging volgde. DTS werd hun nieuwe voetbalthuis. Sanne kwam al snel in beeld bij het dames 1 team en was dit seizoen speelster met diverse invalbeurten. Gerrieke en Anoek werden met dames 2 dit seizoen kampioen en maken na de zomer de overstap naar het team van Sanne. De drie Lunterse talenten vinden elkaar dan weer.
 
Bewust hebben ze gekozen voor DTS uit Ede. “Voetballen bij DTS viel het beste te combineren met studie en werk. Het is een bewuste keuze van ons geweest. We trainen tweemaal in de week en we hebben het er ontzettend naar ons zin.”
Dat het na de zomer zwaar wordt hebben de drie uit Lunteren goed in de gaten.
 
Anoek kijkt met haar vriendinnen al vooruit: “Het mooiste moment van dit seizoen was de bekerwedstrijd tegen Ajax met 1200 bezoekers. Helaas mocht Gerrieke niet spelen maar Sanne en ik mochten allebei invallen. Ook hebben we nog een oefenwedstrijd tegen de vrouwen van Pec Zwolle in het stadion van Pec Zwolle gespeeld. Vanaf volgend seizoen spelen we alle drie bij dames 1. Ik mag van dames 2 naar dames 1, Gerrieke wordt eerste keepster en Sanne mag ook nog steeds bij dames 1 blijven spelen. Vanaf aankomend seizoen spelen we dus weer met z’n drieën in hetzelfde team, net als zes jaar geleden bij de KNVB. We gaan op het allerhoogste amateurniveau van Nederland spelen in de Topklasse en zullen de ene week in Sittard spelen en de andere week weer in Groningen.”
 
Alle drie vinden ze het wel bijzonder dat het vrouwenteam van DTS zó hoog speelt. Want DTS is het enige team in de Topklasse dat maar twee keer in de week traint en niet zo veel middelen tot hun beschikking heeft. Ze merken wel dat het vrouwenvoetbal steeds serieuzer wordt genomen en dat is iets wat bij DTS ook zeker het geval is.
Anoek, Sanne en Gerrieke zien het als een geweldige uitdaging. Elke wedstrijd zal het ergens om gaan. Bikkelen dus!