Nieuws
Zaterdag 11 april dag speelden in Harderwijk tien scholen voor een plaats op het Nederlands kampioenschap schooldammen. De drie besten plaatsten zich, het team uit het Nederwoud werd tweede.
Het damteam bestond uit Arjan Lagerweij, Tirza van de Broek, Bart de Koning, Niels van Middendorp en Jos Evers.
 
De spelers speelden een stevig potje en redden zich ook als het even tegen zat. Een speler van de tegenpartij ging in de tweede wedstrijd voorzeggen aan de tegenstander van Niels Middendorp. Maar …, hij had te laat door dat het voorzeggen de aandacht afleidde van zijn eigen wedstrijd. Hij verloor snel van Tirza van de Broek en wie uit was moest weg van de wedstrijdtafel.
De tegenstander van Niels moest het verder alleen doen en redde het niet. Het voorval eindigde met winst voor Niels en dubbele winst voor het Nederwoud!
 
De gezelligheid leed er niet onder en de spelers, trainer Jan Lagerweij en de begeleidende ouders kunnen terugzien op een mooie dag. Ook de sponsor bouwbedrijf Nap heeft weer een goede slag geslagen. Na afloop moesten er wel wat shirtjes in de was. De spelers gingen tussen het dammen door buiten ravotten.
Met natte haren van de regen, rode wangen en hier en daar een veeg modder op de kleren werd in hoog tempo gewonnen van de ene na de andere tegenstander. Tegen de betere ploegen liep het wat taaier, maar ook daar zeilden de dammers goed door de moeilijkheden heen.