Nieuws
De meisjes van de A1 van volleybalvereniging DOS zijn goed op dreef. De talentvolle lichting volleybalsters zijn zes wedstrijden onderweg en hebben nog geen set laten liggen. Zaterdag 5 maart rekenden de meiden af met BSVO.
Tegen BSVO was alleskunner Annelotte de van de Schueren helaas afwezig. En ook Dailah van Oostrum moest verstek laten gaan, maar in haar zusje Alyssa, huidige speelster van de meisjes B1, werd een meer dan waardige vervangster gevonden. Beide zusjes hebben een ongekend talent als spelverdeelster.
 
In de eerste set ging het in het begin gelijk op. De boomlange Estelle Kieft scoorde er rustig op los. Toch bleven de Otterloose meiden aanhaken. Totdat Cilia Baanstra aan service kwam. Dankzij haar harde knallers liepen de DOS-meiden uit naar een ruime voorsprong. De aanval van BSVO werd ontregeld en DOS-spelverdeelster Demi van de Beek kon met uitstekende set-ups haar aanvallers aan het werk zetten. Met 25-13 ging de winst gemakkelijk naar DOS.
De tweede set was een kopie van de eerste. Romy Lalkens zette haar blok goed neer. En de benjamin van het veld, Esmee ter Voert, liet de tegenstander beven met haar aanval. Ditmaal was het Jeanine van de Top die met haar opslag de set binnenhaalde.
 
De derde set zou een ware thriller worden. De Lunterse meiden begonnen slecht wat direct zorgde voor een achterstand. Bij 17-23 leek de set al voorbij, maar de DOS-meiden gaven niet zomaar op. Als één team knokten de meiden voor iedere punt. Marinda Henken behield haar rust en dankzij haar servicebeurt kwam DOS terug in de set. Met 26-24 werd de winst alsnog binnengesleept. Een vreugde-explosie volgde, want zo bleven de meiden zonder setverlies.
In de vierde set werd geen fout meer gemaakt. Merel Mulder toonde aan ook als diagonaal uitstekend uit de voeten te kunnen. Ook verdedigd stond het deze set beter bij DOS. Hester Mulder, de rappe midaanvalster, plukte met gemak de ballen van de grond. En zo was de zesde 4-0 op rij een feit. De meiden A hebben acht punten voorsprong op nummer twee SSS MA2. Zaterdag 12 maart spelen de meiden om 15.15 uur thuis. Kom langs bij Ut Sporthuus en moedig deze kanjers aan op weg naar het kampioenschap!