Nieuws
Waar het op papier een makkelijke wedstrijd voorspelde tegen hekkensluiter BSVO, bleek dat in de praktijk wel anders. Na een moeizame start hebben de heren van volleybalvereniging DOS veerkracht getoond door een 2-0 achterstand om te buigen in een overwinning. Dankzij de winst houdt DOS de aansluiting met de top.
 
Winst_DOS_H1_na_bloedstollende_vijfsetter
 
De Lunteranen begonnen matig aan de eerste set. Al direct keken de heren tegen een achterstand aan. Op het laatst knokte DOS zich knap terug in de wedstrijd. De mannen verdienden zelfs setpunten, maar uiteindelijk trok BSVO toch aan het langste eind: 25-27. In de tweede set begon DOS voortvarend. Al snel liepen de mannen uit naar een voorsprong. Toch wisten ze het goede spel niet vast te houden. Met 17-25 verloor DOS de tweede set. Het werd duidelijk: de mannen moesten uit een ander vaatje tappen om alsnog resultaat te halen.
 
In de derde set werd de passing zorgvuldiger gebracht, waardoor de aanvallende kwaliteiten beter benut werden. Met 25-20 sloegen de mannen de set binnen. In de vierde set werd het goede spel vastgehouden. In een gelijkopgaande strijd bleek DOS de sterkste: 25-22. Een vijfde set moest een winnaar aanwijzen.
DOS begon ijzersterk. Halverwege namen de mannen een 8-6 voorsprong. Na de veldwisseling ging het helemaal mis. Bij een 11-14 achterstand zou elke fout een verloren wedstrijd betekenen.
Dankzij een uitstekende service kwamen de mannen terug en pakten zelfs een 15-14 voorsprong. BSVO gaf niet op zonder strijd en zenuwslopende rally’s volgden. Waar de gemoederen aan de kant van BSVO hoog opliepen, hielden de Lunterse heren, met de steun van het publiek, hun hoofden koel.
Met 19-17 pakten de mannen alsnog de winst.
 
Donderdag 26 februari is de volgende wedstrijd voor DOS tegen koploper Evoba. Als DOS de weg naar boven wil vasthouden dan is een stunt nodig.