Nieuws

De Lunterse dammers kennen dit jaar geen succes in Gelderse dambekerstrijd om de 'Jan van der Zwan Cup'.

DES_reserves_uigeschakeld_in_Gelderse_bekerstrijd
Het tweede viertal verloor met 3-5 van WSDV 4 uit Wageningen. Eerder was ook al DES 1 uitgeschakeld.WSDV was op voorhand favoriet. De routiniers waren op elk bord hoger ingeschaald als de thuisclub.

Maar de praktijk bleek weerbarstiger dan de theorie. Met een beetje meer geluk hadden de Lunteranen de Wageningse routiniers in het stof doen bijten.

Winst

Op alle borden kreeg WDSV vanuit de opening enig voordeel. Evert Evers (1) leek al snel tenonder te gaan tegen de Wageninger Arie Janssen van Doorn. De Lunteraan vergiste zich in een afruil en verloor een schijf.

Janssen van Doorn dacht er te gemakkelijk over, en kreeg het deksel op de neus. Derk Kleinrensink zette WDSV weer op gelijke hoogte. Hij versloeg Dik van Roekel. De laatste vergaloppeerde zich in het middenspel en kreeg met een dunne rechtervleugel te maken. Kleinrensink profiteerde optimaal, won een schijf en even later de partij.

Hoop

Lunters hoop in bange dagen was Arno Bos. Hij kwam wat minder uit de opening en moest na drie uur spelen een schijf inleveren bij Henk Kleinrensink. De WDSV speler behield het voordeel en maakte de partij met een damzetje uit. WDSV ging met 2-4 aan de leiding.

De druk lag op de schouders van preses Jaap Heij. Hij mocht het opnemen tegen de sterkste Wageningse topper Fred Ivens. Heij speelde één van zijn beste partij dit seizoen. Ivens moest vechten voor remise, maar wikkelde het dunne eindspel geroutineerd af. De eindstand op 3-5 bepalend.

DES bleef ondanks goed spel met lege handen achter. ,,Hoewel er verloren werd is er goed gespeeld. Dat geeft vertrouwen voor het binnenkort te houden Open Edes Sneldamkampioenschap'2014', besloot Jaap Heij.

Individuele uitslagen:

DES Lunteren 2 - WSDV Wageningen 4 3-5

1. Evert Evers - Arie Janssen van Doorn 2 - 0
2. Arno Bos - Henk Kleinrensink 0 - 2
3. Jaap Heij - Fred Ivens1 - 1
4. Dik van Roekel - Derk Kleinrensink 0 - 2

Bron: Ede stad 09-04-2014