Nieuws

In de negen ronde nam D.E.S. 1 het op tegen het tweede tiental van Stigt Thans 2 uit Schiedam. Dit team had in de competitie al gewonnen van T.D.V. (Tilburg ) en W.S.D.V. 1 Wageningen.
De Lunterse dammers waren daarom gewaarschuwd om de tegenstander niet te onderschatten. Dit gebeurde gelukkig niet en er werd weer een collectieve damprestatie geleverd tegen van Stigt Thans 2. Er eindigden maar liefst acht partijen in remise.

De toppers van D.E.S., Erwin van Hierden, Henk Klarenbeek en Peter Hoogteyling kregen geen voordeel op het dambord en waren tevreden met de puntenverdeling.
De beslissing kwam op de onderste borden. Ronald v.d. Beek strafte een blunder van tegenstander E. Torn gelijk af met schijf- en partijwinst. Arwin Lammers wist na vier uur (!!!) spelen positioneel te winnen van Linda Schnieders. Arwin speelde zijn eigen spelletje en kreeg groot voordeel en in een 8 om 8 stand kon Schnieders de partij opgeven.
De laatste vijf partijen eindigden ook in remise en zo won D.E.S. 1 toch nog ruim met 12-8 de wedstrijd.
De belangrijkste concurrent T.D.V. 1 van D.E.S. verloor opnieuw haar wedstrijd met 9-11 tegen W.S.D.V. 1. Huissen 2 maakte geen fout en won nipt met 11-9 van Heijmans.
Dit geeft de volgende tussenstand: 1. D.E.S. 1 9-17 110 bordpunten, 2. VBI Huissen2 9-15 97, 3. T.D.V. 1 9-14 104.

De volgende ronde, op zaterdag 8 februari, neemt D.E.S. 1 het in eigen huis op tegen T.D.V. 1. Bij een overwinning is de promotie naar de landelijke ereklasse
wel heel dichtbij.

D.E.S. 2 verliest met ruime cijfers van Zaanstreek 1
D.E.S. 2 kon helaas niet opnieuw stunten zaterdag 25 januari.
De wedstrijd begon met drie nederlagen oprij van Henk Timmer, Richard Cousijnsen en Edwin Loozen. Alle drie de dammers liepen in combinatie met schijfverlies en even later partijverlies. Stijn Overeem deed via een mooie winstpartij nog wat terug, maar de overige dammers konden de nederlaag niet meer voorkomen.
De remises van Berrian Lammers, Henri van Hierden, Wim Lammers
en Arno Bos betekenden een 6-10 tussenstand. Jaap van Hierden sr. miste de remisevariant en moest de punten inleveren bij R.de Groot. Teamleider Evert v.d. Pol kwam in een dun eindspel nog goed weg met remise tegen Babara Graas.
D.E.S. 2 verloor hierdoor met 7-13 en zakt nu naar de tiende
plaats in de eerste klasse B. Het wordt nog een zware klus om zich veilig te spelen in de eerste klasse B.

D.E.S. 3 pakt punt op de valreep
D.E.S. 3 mocht aantreden tegen de middenmoter IJmuiden 2. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op met winst en verliespartijen aan allebei de kanten.
De jeugdspelers Jan Cysouw en Johan Top wonnen hun partij. Jan Heij en Ries van Ee moesten de punten inleveren. De remises van Bram Cysouw, Jan Bos, Evert Evers en Michel Hendriksen zorgden voor de 8-8 tussenstand.
Erwin Jochemsen ging hierna verrassend nog onderuit en een kleine nederlaag leek er aan te komen. Wijnand Voskuil ging er nog even goed voor zitten en wist via een slagzetje in het eindspel tegen Harry van Vossen toch nog de winst op bord te krijgen.
Hierdoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel van 10-10. D.E.S. 3 heeft nu vier punten en klimt een plaatsje op de ranglijst.

Foto: Arwin Lammers links tegen Linda Schnieders van Stigt Thans 2