Nieuws
Het eerste damtiental van D.E.S. (Lunteren) heeft opnieuw een topprestatie geleverd door kampioen te worden van de hoofdklasse A. Een zware klasse me o.a. Het Noorden, DC. Frysland en Dammers uit Oost.
Zaterdag 17 februari moest er nog worden aangetreden tegen nummer zeven damclub Nijverdal. Dit team moest nog een puntje halen om de nacompetitie te ontlopen.
DES_1_kampioen_hoofdklasse_A 
De wedstrijd begon met twee remises van teamleider Aldert van Eck tegen Michel Koop. Henk Klarenbeek kwam ook niet verder dan een puntendeling met Rienk van Marle. Stijn Overeem bevestigde zijn goede vorm en maakte korte metten met de niet kinderachtige speler Marinus Morsink.
Deze winstpartij kreeg een prima vervolg door winstpartijen van Erwin van Hierden tegen de sterke invaller Brinkman. Arjen Timmer liet vanmiddag zien waarom hij een van de toppers van D.E.S is en won via een aanvalspartij van Harrie Hoonhorst.
De voorsprong werd uitgebouwd door Harmjan Lammers die via sterk positiespel Ronny Koop versloeg. Het winnende punt en het kampioenschap kwam op naam van de super invaller Johan Top. Johan pakte op zijn eigen
bekende wijze een belangrijke remise tegen de sterke Bill Neven.
DES_1_kampioen_hoofdklasse_A_1-2 
Hierna begon aan de bar alvast het feest terwijl er nog drie partijen bezig waren.
Arno Bos behaalde opnieuw een mooie remise en een blauwe uitslag tegen Gerrit Boom. Arwin Lammers leed een zeldzame nederlaag tegen Henk Damman, maar dat kon de pret niet meer drukken.
Ronald van de Beek kende een wisselvallig seizoen maar maakte vandaag tegen de topscoorder Ivanov het hele seizoen In een keer goed, door deze topscoorder 8-16 netjes op remise te houden.
De eindstand werd hiermee 13-7 in het voordeel van D.E.S. 1.
De champagne, bloemen en het ‘We are the champions’ werden luid meegezongen.
Hierna werd er lekker gegeten van de plaatselijke Chinees restaurant ‘Lotus’. De voorzitter bedankte de spelers voor deze mooie prestatie en wenste het tiental succes in de landelijke ere-klasse. Hierin het mag opnemen tegen de tientallen van o.a. Huissen, Arnhem en Wageningen.
 
D.E.S. 2 verliest van kampioen DIOS – Eureka
Het tweede tiental moest vandaag aantreden tegen de nummer twee van de competitie DIOS – Eurekea 1.
De wedstrijd liep niet lekker voor D.E.S. 2 door een onverwachte nederlaag van Edwin Loozen tegen de Belg Werbrocke. Er volgden een aantal remises van Jaap Heij, Henk Timmer, Wim Lammers, Henri van Hierden en Jan Lammers
De nederlaag van teamleider Evert van de Pol tegen Maarten Everduin en de nederlaag van Jaap van Hierden sr tegen Jan Schippers zorgde voor de beslissing.
De overwinning van Richard Cousijnsen bracht de spanning nog even terug.
Jeroen van den Brink behaalde nog een nette remises tegen de topscoorder van de eerste klasse C. Tom Swelsen De uitslag werd hiermee 8-12 in het voordeel van de Limburgers.
D.E.S. 2 eindigt hierdoor op een zesde plaats met 13 punten uit 11 wedstrijden.
 
D.E.S. 3 speelt laatste wedstrijd gelijk
Het derde team moest vanmiddag aantreden tegen de fusieclub DIOS –DVOIJ Een wedstrijd die lange tijd op ging met winstpartijen over en weer.
Jelte Lokhorst won ondanks een schijf achter van de te snel speelde Klompenhouwer Jos Evers verdedigde zich taai maar moest toch de punten inleveren bij Vos. Wim Schaafsma behaalde een mooie winstpartij op Jaap Vos.
Hierna volgden drie remises van Melanie Voskuil, Michel Hendriksen en Bram Cysouw.
De jeugdspeler Bas Schimmel moest helaas de punten inleveren bij Reurink. Evert Evers bekroonde zijn sterke seizoen door te winnen van J. Amatmoetstar,
De remise van Erwin Jochemsen betekende een 8-10 voorsprong. Arjan van Galen stond een schijf voor tegen Gerard Korten en de overwinning of remise was een kwestie van tijd. Hierna gebeurde er echter van alles doordat Arjan van Galen met op de klok nog een minuut door de vlag ging. De tegenstander vond dit ook vreemd maar de arbiter Jan Huisjes gaf de partij verloren voor Arjan.
De eindstand kwam nu onverdiend op 10-10, i.p.v. de verdiende 9-11 voor D.E.S. 3.