Nieuws

Het eerste D.E.S. tiental nam het in haar laatste wedstrijd van 2013 op tegen laagvlieger Samen Sterk. Het team uit Hazerswoude stond op een elfde plaats met drie punten uit zes ronden. D.E.S. 1 speelde zonder de basisspelers Arjen Timmer en Peter Hoogteyling.
De Lunteranen begonnen de wedstrijd sterk door een winstpartij van Henk Klarenbeek. Invaller Stijn Overeem moest hierna de punten inleveren bij de kopman Micha Tol. De twee remises van Arwin Lammers en invaller Jacco Bos betekende de 4-4- tussenstand Aldert van Eck blijft in vorm en won fraai zijn partij tegen Michel Out.
Hierna bleef D.E.S. rustig en werd er door vier remises van Jaap van Hierden jr, Ronald v.d. Beek, Harmjan Lammers en Rene Alderliersten de voorsprong in stand gehouden. Erwin van Hierden kreeg veel voordeel in het eindspel en zette dit netjes om in winst van de partij. tegen de junior Ali Fhatalla.
De eindstand werd hiermee 8-12 in het voordeel van D.E.S.1 De concurrent T.D.V. – Tilburg haalde ook fors uit door met 2-18 te winnen van Den Haag.
Hierdoor blijven beide teams met 13 punten bovenaan in de landelijke hoofdklasse B.
De nummer 3 is VBI Huissen 2 met 11 punten.

D.E.S. 2 niet bij de les
Het tweede tiental speelde in Den Haag tegen De Hofstad dammers. Op teamleider Evert v.d. Pol na was niet best wat de dammers van he tweede op het dambord lieten zien.
Evert won binnen twee uur via een blunder van tegenstander F. v.d. Velde. Jaap Heij kwam een schijf achter tegen de Tobias Pohan Simandjutan Even later was het weer gelijk en naar 41 zetten werden de schijven in het doosje gedaan, 1-1.
Hierna ging het hopeloos mis voor de Lunterse dammers. Nederlagen van Henri, Berrian, Arno, Jaap sr en Edwin zorgde voor een 11 -3 tussenstand.
De drie remises van Wim Lammers, Jan Bos en Henk Timmer zorgden voor 14-6 eindstand.
D.E.S. 2 blijft hierdoor op een elfde plaats staan

D.E.S. 3 treft het niet
Het derde tiental moest met vier invallers aantreden tegen de nummer drie van de ranglijst De Zaanstreek 2.
Deze tegenstander begon al met een zeer onsportieve opstelling door de slechtste spelers aan bord 1-2 te zetten. Dit betekende dat de spelers met een sterke rating tegen de mindere Lunterse dammers zaten.
De ongelijke wedstrijd eindigde toch maar in een kleine nederlaag van 7-13. De winstpartijen waren van: Michel Hendriksen en Erwin Jochemsen
De drie remises kwamen op naam van : Hanna Hoogenraad, Melanie Voskuil en good-old Ries van Ee De overige vijf partijen gingen verloren.
D.E.S. 3 blijft hierdoor op één punt steken in de tweede klasse C.