Nieuws
 De maand januari staat in het teken van overleven voor de dames van DOS volleybal. In hun eerste jaar in de eerste klasse hebben de Lunterse dames het lastig. Om degradatie te ontlopen zijn de punten hard nodig. En dat moest in eigen huis tegen Invicta gebeuren, van wie de dames eerder dit seizoen met 3-1 verloren hadden. In een spannende vijfsetter trok DOS in Ut Sporthuus wel aan het langste eind.
Broodnodige_zege_volleybalsters_DOS_D1
Dames 1 kende een lastig begin van de wedstrijd. Invicta pakte een kleine voorsprong en wist dit lang in handen te houden. Na goede opslagdruk aan de kant van DOS kwamen de Lunterse dames beter in de wedstrijd. De tegenstander werd onder druk gezet en de thuisspelende dames konden laten zien waarom ze vorig jaar kampioen van de tweede klasse werden. Op het laatst werd het nog even billenknijpen, maar met 25-23 ging de eerste set naar DOS.
Ook in de tweede set kwam DOS op achterstand. Bij 13-18 leek de set al verloren, maar de Lunterse dames toonden veerkracht. Een thriller van een set eindigde uiteindelijk in winst voor de bezoekers uit Wageningen: 24-26. Ook al verloor DOS de set, de wedstrijd was nog niet verloren. DOS begon de derde set sterk en de organisatie stond uitstekend. Door verscheidene blocks haalden de Lunteranen de angel uit het aanvalsspel van Invicta. Met 25-20 ging de voorsprong van 2-1 in sets naar DOS.
Nog één set was nodig om de zege veilig te stellen. In de vierde set lag de passing niet goed bij DOS, waardoor de volleybalsters onder druk kwamen te staan. Er kwam geen rust in het spel en Invicta pakte direct een voorsprong. Ditmaal kon DOS niet een eindsprint inzetten en bij 21-25 ging de set verloren. Een vijfde set moest de winnaar aanwijzen. Tot de veldwisseling gingen beide teams gelijk op. Daarna was het DOS dat het initiatief nam. Met goede aanvallen en snel spel gingen de dames naar de winst toe: 15-09.
Drie broodnodige punten voor DOS D1 en een kans om wat zelfvertrouwen op te doen voor de dubbele ontmoeting tegen concurrent Set-Up’69.
Vrijdag 22 januari om 19.30 spelen de Lunterse dames thuis tegen het tweede team van Set-Up om vier dagen later op bezoek te gaan in Scherpenzeel.