Nieuws
Het is 1966 en Lunteren ontdekte het tennis. 15 personen zijn bij elkaar gekomen in het toenmalige Hotel De Veluwe (nu Rabobank) en Tennisclub Lunteren werd geboren. Met 15 leden werd, onder voorzitter van dhr. Schreuder gestart op twee tennisbanen aan de Wormshoefweg.
Toen nog een elitaire sport, inmiddels is het een sport die door alle lagen der bevolking is ontdekt. Op haar hoogtepunt had TCL bijna 600 leden, inmiddels zijn het er zo’n 370 leden. De club is weer groeiende, vooral bij de jeugd.
TCL_ziet_3_maart_Abraham
De jeugd ontdekt de tennissport op diverse manieren. Onder meer via de jaarlijkse training voor basisscholen en een daaraan gekoppeld toernooi. Maar ook vaak is het via-via dat men een kijkje op de tennisbanen op het sportpark De Wormshoef komt kijken. Banen waarop TCL al vanaf het eerste begin speelt. Waren het er toen slechts twee, inmiddels zijn de zes banen elke dag van de week bezet.
Het elitaire is er al geruime tijd af. De tennisclub heeft een overeenkomst met een tennisschool waarbij er een vaste tennisleraar is, die ten dienste staat voor alle leden van TCL, zij het individueel of in groepsverband.
Plezier hebben in je sport en samen tennissen binnen de TCL familie is een typering waarin men zich kan vinden.
 
De 50-jarige vereniging is nog even kwiek en enthousiast als het bij de oprichting was. De ontwikkelingen staan er niet stil. De kantine krijgt een nieuw interieur en bewust wordt er aan de toekomst gedacht. Op het dak van de kantine komen zonnepanelen, waardoor bespaard kan worden op de energierekening.
 
De ingang van het tennispark ligt nu enigszins verscholen aan de Wormshoefweg. Met de bouw van de naastgelegen sporthal moest de toenmalige entree verplaatst worden naar de Wormshoefweg. Om de toegang tot het park meer zichtbaar te maken wordt er op dit moment een fraaie nieuwe entree gerealiseerd, zodat Tennisclub Lunteren weer beter zichtbaar wordt, hetgeen de 50-jarige eer aan doet.
 
Donderdag 3 maart wordt ‘Abraham TCL’ in het zonnetje gezet. Op het tennispark is dan een receptie waarbij alle leden, sponsors en verenigingen uit de regio welkom zijn. En natuurlijk alle oud-leden van TCL. De receptie is er van 19.30 tot 21.30 uur.