Nieuws
 Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur laat de bezoekers van 17 november tot en met 23 december extra genieten door een tijdelijke kerstexpositie en een kerstmarkt met een nostalgisch tintje te organiseren.
Kerstexpositie_3 
Expositie
Dit betreft een tijdelijke expositie uit de privé collectie van Jacob Graansma. Deze collectie bestaat uit voornamelijk West-Europese kerststallen en kerstgroepen van voor 1960, met een grote historische waarde. Mede door de gebruikte materialen, zoals hout, tin, porselein, papier en het feit dat de meeste handgemaakt zijn, maakt deze collectie tot iets unieks.
 
Kerstmarkt
De kerstmarkt met een nostalgisch tintje kent 20 standhouders die naast de verkoop van producten ook demonstraties geven. Zo zal er onder andere glas graveren, houtsnijwerk, kerstkaarten maken, Tiffany werken, strovlechters en nog veel meer te zien zijn. De kerstmarkt heeft naast een gezellige kerst aankleding ook een accordeonist met een groot kerst repertoire. Tevens zal er voor iedere bezoeker een gratis glas overheerlijke glühwein klaar staan om zo ook letterlijk de kerstsfeer te proeven…!
 
De kerstexpositie en –markt betreffen een onderdeel van het gehele museum en zijn uitsluitend met toegangsbewijs te bezoeken.
 Kerstexpositie_1
Opening op 17 november
Op dinsdag 17 november a.s. zal om 11.00 uur de kerstexpositie en -markt officieel worden geopend door niemand minder dan Santa himself! Pers en bezoekers zijn uiteraard van harte welkom om de opening bij te wonen.
 
Het museum
Laat u meenemen langs de 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes en leiden naar een tijd dat er nog geen elektriciteit bestond en de meeste arbeid met de hand moest worden verricht. Behalve oude ambachten is er een heus speelgoedmuseum met poppenhuizen, rijdende treinen, Meccano, Dinky Toys, antieke beren en nog veel meer. Tevens kunt u zich uitleven met ouderwetse spelletjes en is er een reuze sjoelbak.
Kerstexpositie_2 
Meer informatie
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondagen (alleen van april t/m september) van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Meer informatie kunt u vinden op www.ambachtenmuseum.nl..