Nieuws
Het is nog volop vakantie, maar Volleybalvereniging Renswouw is alweer bezig met het nieuwe seizoen. Het is een kleinschalige vereniging met ambitie en vooral spelplezier. Voor elke leeftijd en volleybalniveau is er een team te vinden.
Volleybalvereniging_Renswouw-2 
Competitie
Er zijn 9 teams die competitie spelen bij de landelijk Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Heren 1 en dames 1 zijn het talententeam van volleybalvereniging Renswouw en spelen in de 2e en 3e divisie. Bij Renswouw is het een sport om eigen leden stapsgewijs op te leiden tot het 1e team. Soms gaat het ook heel snel en worden jeugdleden, net zoals dit jaar, direct bij dames 1 geplaatst.
 
Dames 3, 4 en 5 en heren 2 en 4 zijn opleidingsteams en daarmee de toekomst van de vereniging. Hier wordt wekelijks getraind op volleybaltechnieken en spelinzicht. Daarnaast wordt er ervaring opgedaan tijdens de competitie. Op ieder niveau is er een plekje in een heren- en damesteam. Dames 3 in de 2e klasse en dames 4 en 5 in de 3e klasse. Heren 2 in de 1e klasse en Heren 4 in de 2e klasse.
 
Het verenigingsgevoel levert een heren 3 en dames 2 (beide 1e klasse) team op. Allen oud- gediende en volleybalfanaten die wedstrijden spelen een uitdaging vinden. Deze teams hebben veel volleybalervaring en vooral veel lol in het spelen op hoog niveau.
 
Recreatie
Er zijn 3 recreatie teams waarvan 2 teams in de regio mee doen aan wedstrijden. Het herenteam heeft het goed gedaan dit jaar en was veelvuldig kampioen! Daarnaast zijn er 2 damesteams actief. De maandag recreatie dames traint graag en sluiten de training af met een onderlinge wedstrijd. Kortom een gezellig team en aanvulling is altijd welkom. De dinsdag recreatie dames traint en spelen regiowedstrijden. Ook daar zijn talenten altijd welkom.
 
Jeugd
Dit seizoen start de vereniging met 2 meiden teams en 2 jongens/mix teams. Veel jeugdteams voor Renswouw! En we hebben net afscheid genomen van het 5e team, meiden A1 zijn doorgestroomd naar de dames. Op alle teams staan geweldige trainers uit eigen huis. Op de jeugdafdeling zijn we heel trots!
 
Mini’s
De miniteams zijn door de doorstroming naar de jeugd geslonken. Niet erg, nu is er ruimte voor nieuwe leden. De grootste stappen in het ‘leren van volleyballen’ worden gezet bij de mini’s. Het begint met gooien en vangen, leren bewegen, inschatten van de bal tot uiteindelijk het 3 keer overspelen op een volleybal technische manier. Ook het teamgevoel is belangrijk want met je team ga je presteren in de competitie bij de Nevobo.
 
Nieuwe leden
In alle teams is er ruimte voor nieuwe leden, neem contact op en we zoeken voor jou een geschikte volleybalplek. Kortom mogelijkheden genoeg om jullie welkom te kunnen heten binnen de vereniging!