Nieuws
Zaterdagmiddag 29 juni was tijdens het Schietsporttotaal event in Sportcentrum Valkenhuizen te Arnhem de jaarlijkse prijsuitreiking van de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (KNSA). Naast de uitreiking van de recordmedailles werd voor de zesde keer in de geschiedenis de gouden KNSA-speld voor het 50 keer behalen van het vaardigheidskruis uitgereikt.
 
Robert van Amerongen (Lunteren), lid van Schietvereniging Soranus uit Wekerom, werd onderscheiden met deze gouden speld door de KNSA vice voorzitter H. IJzerman.
"Het is een bijzondere eer om deze speld te mogen uitreiken en ik kan zeggen dat dit ook mijn eerste keer is dat dit mag doen. Slechts een handvol schutters zijn u voorgegaan en in dit millennium bent u de eerste die deze prestatie heeft weten te behalen."
Naast de speld kreeg Robert van Amerongen ook een prachtige bos bloemen.
Robert_van_Amerongen-2 
Een schutter kan per schietonderdeel namelijk maar één vaardigheidskruis per jaar behalen en vaak is dat alleen mogelijk op het Nederlands Kampioenschap.
Als een schietonderdeel ook een Afdelings- of Distrinct Kampioenschap kent, biedt dat een extra mogelijkheid om het vaardigheidskruis alsnog te behalen voor dat jaar.
Het gaat dus om de vaardigheidslimiet te halen op het juiste moment.
 
Er is 21 jaar over gedaan om tot dit resultaat te komen, maar Robert van Amerongen is nog niet gestopt. Inmiddels staat de teller op 58 en deze zijn op de luchtgeweer onderdelen knielend (8x), staand (16x), liggend (16x) en drie houdingen (18x) behaald.
Na de gouden speld bestaat er nog één hoger niveau en dat wordt beloond met het KNSA Bord. Deze wordt uitgereikt nadat het vaardigheidskruis 100 keer behaald is.
 
 
Er zijn diverse foto's bijgevoegd om uit kiezen.
Wellicht moet 'bijgeneden' worden, dat is geen probleem.
Op de foto "speld_uitreiking" schudt KNSA vice voorzitter H. IJzerman de hand van Robert van Amerongen