Nieuws
Geniet u ook van een mooi landschap? Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier om er allemaal van te kunnen genieten.
‘Stichting Landschapsbeheer Gelderland’ (SLG) heeft een nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval ontwikkeld: de oprichting van een ‘Zwerfafvalbrigade’.
Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen geeft voldoening en is nog gezellig ook! De gemeente Ede is enthousiast en wil samen met SLG het zwerfafval aanpakken in Otterlo.
 
Doet u mee?
Donderdag 30 maart organiseert SLG een informatieavond over de aanpak van zwerfafval in dorpshuis ‘De Aanloop’, Sportlaan 5 in Otterlo. De avond start om 19.30 uur met een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom. Komt u ook?
 
Zwaan-kleef-aan
Tijdens de avond krijgt u een presentatie over landschap in de eigen omgeving. Er is aandacht voor het probleem van zwerfafval, dat het landschap ernstig ontsiert. Het nieuwe concept van zelfredzame ‘Zwerfafvalbrigade’ wordt uitgebreid toegelicht, dé oplossing voor een schoner landschap!
Het accent ligt hierbij op een positief en een gezamenlijk resultaat: het is leuk om samen met buurtgenoten zwerfafval op te ruimen en het hoeft niet lang te duren. Iedereen kan het initiatief nemen en u doet alleen mee als u zin en tijd heeft.
Zo is er snel resultaat en wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker. Dat stimuleert anderen om ook aan de slag te gaan en zo ontstaat langzamerhand een zwaan-kleef-aan effect.
 
Aandacht voor streekeigen landschap
In Kilder in de gemeente Montferland is in januari de eerste ‘Zwerfafvalbrigade’ van start gegaan. Dat gebeurt binnenkort ook in andere gemeentes.
 
Kijk voor meer informatie op