Nieuws
Kom we gaan aan de slag". Met deze woorden vertrokken de vrijwilligers van de zwerfafvalbrigade Wekerom na het startschot van de Edese wethouder Willemien Vreugdenhil in gezelschap van de wethouder, op zoek naar zwerfvuil in het dorp.
 
Jan de Boer
 
Het loopt goed met de zwerfafvalbrigade Wekerom, stelt contactpersoon Karin van de Top. ,,Op 5 april zijn we met een informatieavond begonnen. We hoorden dat het goed liep in andere dorpen. En dachten 'laten we ook hier beginnen'. Er werden wat oproepen voor vrijwilligers gedaan. Het bleef eerst nog even stil. Met vijf man zijn we in juni van start gegaan. Inmiddels hebben we elf aanmeldingen. Een groot succes. We hopen op nog meer deelnemers natuurlijk. Ik schat dat we één keer in de twee, drie weken zwerfvuil gaan inzamelen."
 
Er lag best veel afval, constateerde de Wekeromse. ,,Op een redelijk klein stukje Wekerom verzamelden we in anderhalf uur zes volle zakken met zwerfvuil. Van blikjes bier die er al jarenlang lagen en uit elkaar vielen tot sigaretten. Zelfs haalden we een dekbed op. Je ziet spullen die de schooljeugd weggooit en spulletjes die automobilisten uit het raam gooien. Ook bekers die mensen na het drinken van de koffie weggooien."