Nieuws
Onder leiding van een boswachter van het Natuurcentrum Veluwe kan men een prachtige fietstocht meemaken.Tijdens deze fietstocht die ongeveer 2 a 2 ½ uur duurt kunnen deelnemers genieten van de mooie natuur in de Gelderse Vallei.
Men krijgt uitleg over de stuwwallen en waarom deze juist in het zuiden van de veluwe te vinden zijn. Het beheren / onderhouden van de heide zal besproken worden. Na wat klim werk krijgt men een aantal grafheuvels te zien, de boswachter zal uitleggen waarom er in deze streek zoveel grafheuvels zijn. Via het Belgen Monument wordt een kort bezoek gebracht aan de loopgraven op de Eder Heide, zijn deze nu door de Nederlanders of de Duitsers gemaakt ?
De boswachter zal ook iets vertellen over de productiebossen die in Gelderland veel voorkomen. Het wild dat in deze streek voorkomt n.l. het hert, de das, de vos, het ree en niet te vergeten het zwijn zal uitgebreid aan de orde komen. Na afloop van de tocht kunnen de deelnemers in het Natuurcentrum onder het genot van een kopje koffie / thee of een glaasje fris nog wat napraten met de boswachter.
Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze fietstocht op zaterdag 8 augustus, start om 13:00 uur. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.
Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).
De kosten van deze tocht zijn inclusief gebruik fiets van het Natuurcentrum € 4,50 p.p. voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.
 
Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk. Dit kan bij de VVV in Ede (0318) 61 44 44. Meer informatie over het Natuurcentrum Veluwe is te vinden op de website:  www.natuurcentrumveluwe.nl