Nieuws
Woonstede’ gaat 17 huurwoningen bouwen aan de Stakenberg vlakbij winkelcentrum ‘Parkweide’ in Ede. Dit past binnen het plan voor het toevoegen van totaal 400 betaalbare huurwoningen voor mensen met een laag inkomen in Ede. De gemeente Ede verkoopt grond aan ‘Woonstede’ om de woningen te realiseren. Binnenkort vindt over het plan een inloopbijeenkomst plaats.
 
Wijziging bestemmingsplan
De laatste kavel was in eerste instantie bedoeld voor de bouw van een kinderdagverblijf. Deze is nu samengevoegd bij het medisch centrum dat op dit moment wordt gerealiseerd. Hierdoor was er een nieuwe invulling nodig voor de laatste kavel aan de Stakenberg. Deze is gevonden in vorm van de bouw van 17 huurappartementen. Om de woningen te kunnen bouwen is een wijziging van de bestemming in het bestemmingsplan nodig.
 
Appartementen
Woningcorporatie Woonstede heeft een plan gemaakt voor de bouw van 17 appartementen van circa 70 m2 groot. De appartementen zijn geschikt voor alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. De bouw start naar verwachting eind 2017. De oplevering staat gepland voor eind 2018.
 
Informatie
Vanaf 6 april 2017 liggen de plannen gedurende zes weken ter inzage. Op woensdag 12 april worden de plannen toegelicht tijdens een inloopbijeenkomst voor omwonenden.