Nieuws
Het is vrijdag, aan het begin van de middag. Op nr. 47 van de Evekinkweg staan de gang en tafel vol met stapels Lunterse Kranten. Kranten die later op de middag worden rondgebracht door Jacoline en Stefanie. De kranten en folders met daarbij ook nog eens het magazine van ‘Maaike van Doorn Makelaar’, doen Jacoline een zware zucht slaken.
Jacoline_stopt_na_15_jaar_bezorgen 
Niet de drukke weg over
Maar in het gesprek komt de lach al snel weer bij het vertellen van haar jubileum als bezorgster van de Lunterse Krant. Vijftien jaar bezorgt de nu 23 jarige Jacoline de krant in Wekerom. Zij en haar zusjes zijn geen onbekende in het dorp. Met z’n vieren brachten zij in geheel Wekerom het nieuws uit de omgeving. “Toen Jacoline erbij kwam verdeelden we Wekerom in vier delen. Jacoline als jongste nam dit gedeelte van Wekerom (Wekeromse Buurtweg, Evekinkweg en Dorpsstraat) voor haar rekening. Zo hoefde zij de drukke weg niet over”, weet moeder Ria van de Craats te vertellen. Zij is altijd de spil op de achtergrond geweest. Toen en nu nog steeds vouwt zij de folders in de Lunterse Kranten. “Want’, zegt zij: “Het is fijn dat de kranten voor ze klaarliggen en ik doe het graag.”
 
Einde na 15 jaar
Van de vier van toen bezorgen nu alleen Jacoline en Stefanie nog de kranten in Wekerom. Elk neemt de helft van het dorp voor haar rekening.
Daar komt per 26 januari en na 15 jaar een einde aan. Dan is het de laatste middag dat Jacoline de Lunterse Krant in de bus stopt.
“Ik hoop in september te gaan trouwen en in combinatie met mijn werk in de zorg (verzogster thuizorg Agathos in Veenendaal) is het eigenlijk niet meer te doen.”
Aangegeven wordt dat zij het nog steeds heel leuk vindt. “De reacties zijn leuk en iedereen kent je. Tijdens het bezorgen spreek je de mensen. Ze steken de hand op en groeten je en soms krijg je een appel. Het is leuk om te doen. Alleen, toen ik net thuiskwam en de extra stapel van ‘Maaike’ zag! Ja, dan komt er even een diepe zucht.”
 
Buggy’s
De kranten worden in een buggy rondgebracht. “Dat is het handigst, doordat je huis-aan-huis loopt, pak je de kranten er gemakkelijk uit. We hebben al heel wat buggy’s versleten.”
Op de rommelmarkten wisten ze het al. Werd er een buggy binnengebracht, grote kans dat de fam. Van de Craats er interesse in had.
Stefanie gaat nog door met het bezorgen van de Lunterse Krant. Echter, de helft van Wekerom moet vanaf 26 januari aan een ander gezicht wennen. Maar Wekerom en z’n bewoners kennende komt dat ook wel in orde.