Nieuws
De lentetentoonstelling, in Galerie Zuid, opent haar deuren op woensdag 17 april. Tot en met 1 juni exposeren vijf kunstenaars tekeningen, schilderijen, stenen beelden en sieraden van natuursteen.
Beatrijs van den Bos(Oosterbeek) tekent en schildert figuratief in kleine intieme beelden op papier. Voor de goede kijker is haar handschrift duidelijk te zien in haar portretten en landschappen.
Cocky van Bueren(Bussum) laat haar impressies van een reis naar Birma/Myanmar zien. Ze verwerkt de landschappen en personen, die ze heeft gezien en ontmoet, op een kleurige fantasierijke wijze. Bert Hengeveld(Arnhem) neemt de steen als leidraad voor zijn beelden. Soms is zijn werk abstract maar meestal is het een vereenvoudigde verwijzing naar mens of dier. Gerrie van de Reep(Nijkerk) gebruikt steen, halfedelsteen en soms fossielen voor haar hangers. Ze bewerkt ze tot kleur en structuur van het materiaal er optimaal uitkomen.
Greet Rondhuis (Ugchelen) schildert altijd op doek. Haar werk is te herkennen aan de laag over laag opbouw, de kleurcombinatie en de sfeer die het uitstraalt. Landschappen, bos en zeegezichten hebben daarbij haar voorkeur.
 
Om het etsen meer onder de aandacht te brengen maakt Guus Kuit(Harskamp) ieder jaar een zg. lenteprent. De droge naald “lentekriebels”, twee op een paaltje zittende duiven, is het thema voor 2019.
Galerie Zuid bevindt zich op Molenweg 109 te Harskamp en is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en Hemelvaartsdag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. (meer info vanaf 17 april op www.galeriezuid.nl )
 
Onderschrift foto’s:
 
Boten, een schilderij van Greet Rondhuis.
Een stenen beeld van Bert Hengeveld.
Een halssieraad van Gerrie van de Reep.
“Lentekriebels”, de lenteprent van Guus Kuit.