Nieuws
Vroeger heel normaal, tegenwoordig bijna onmogelijk. Weet u het nog de druk bezochte veemarkten en keuringen met runderen? Toch iets waar vroeger iedereen wel een keer geweest is.
In de regio Ede word dit al jaren niet meer gehouden en toch missen we het. De ‘Veluwse Vleesvee Keuring’ gaat er in Ede nieuw leven in blazen. Na een enthousiaste goedkeuring van de gemeente gaat het toch echt plaats vinden. Op 4 augustus aan de Zecksteeg in Ede.
 
Er zal een keuring zijn met de rassen Verbeterd Roodbont en Belgisch Wit Blauw naar verwachting komen er circa 90 dieren. Iedereen die een rund heeft die dit ras betreft kan mee doen voor de strijd om kampioen te worden. Wat is er nou gezelliger dan een dagje uitje samen met je runderen.
Op deze dag is er speciaal voor de kinderen een kinderkeuring zijn waarbij kinderen met de kalfjes van de deelnemers mogen lopen en zo ook een prijs kunnen winnen hierbij gaat het niet om het best kalf maar om de beste voorbrenger (gelet op omgang dier en aankleding kind).
 
Naast deze mooie keuring is het een dagje uit voor het hele gezin. Er zal een mooie markt zijn met minimaal 40 kramen. Deze staat geheel in het thema van landelijke en streek gebonden producten met onder andere verse gemaakte producten, handgemaakte kleding, agrarische bijproducten, imkerij, enz.
Naast een kinderkeuring waar uiteraard de kinderen veel plezier aan beleven is er voor de kinderen nog genoeg vertier zodat zij de hele dag bezig zijn en hun ouders rustig kunnen genieten van de andere activiteiten.
Vleesvee_keuring_komt_terug_naar_Ede
Zoals het vroeger was.
 
Bent u uitgekeken bij de keuring de markt?
Geen zorgen op het zelfde terrein is ook een mechanisatie show waar diverse bedrijven hun machines en producten showen en staan te popelen om u kennis te laten maken met hun producten.
Kortom het is een dag vol gezelligheid en plezier. Beleef de oude tijden met de gezelligheid op de keuring maar dan in een nieuw jasje en kom genieten van nog meer gezelligheid en al het moois wat er deze dag te beleven valt.
 
Entree voor deze dag is gratis er en is genoeg parkeerruimte aanwezig. Volg het op de voet via facebook Veluwse Vleesvee Keuring.
Er kunnen tot 6 juli nog dieren opgegeven worden voor de keuring en er zijn nog plekken vrij op de markt voor info vvkede@outlook.com 06 – 27 87 31 14