Nieuws
Het begon veertig jaar geleden aan de Lage Veldweg (achter de Coöperatie) in De Valk. Daar startte Wim Duits in 1975, op 1 juli, zijn bedrijf in bouwmaterialen.
“Mijn oom en tante (Roskam) hadden daar een fietsenzaak en was er kind aan huis. Zelf werkte ik bij een bouwmaterialenhandel in Wageningen. Je weet hoe het gaat dan. ‘Wim, kun je dit of dat even regelen?’ ‘Ben op zoek naar …!’ Op een gegeven moment was ik bijna elke avond wel bezig voor familie en anderen. Dat werd wel te gek eigenlijk.”
Je_belde_Wim_en_hij_kwam 
Het personeel van Duits Bouwmaterialen te Wekerom.
 
Paar knaken verdienen
In Wageningen gaf dat in eerste instantie geen problemen. Wim was en is oprecht en recht door zee, maar bij een wisseling van de wacht in de bedrijfsleiding veranderde dit. ‘Ben toen, eigenlijk van het ene moment op het andere voor mezelf begonnen. Bij mijn tante en oom dus! In De Valk waren bouwmaterialen en cement nergens te koop. Wel in Ede of Barneveld.”
Wim pakte alles aan en samen met Gijs Verschuur heeft hij menig wand betegeld. Wie toentertijd om een timmerman of metselaar verlegen zat, je belde Wim en hij kwam. “Om toch maar een paar knaken te verdienen!”.
Je_belde_Wim_en_hij_kwam1
W im en Nelly D uits vieren zaterdag 4 juli 40 j aar D uits Bouwmaterialen
 
Henk van de Craats
Duits Bouwmaterialen ontwikkelde zich in een bouwmaterialenhandel en na zeven jaar verhuisde het naar de huidige locatie aan de Otterloseweg 64 in Wekerom. Ondertussen hadden de eerste werknemers hun intrede gedaan.
En van hen was Henk van de Craats, hij was de eerste. Voor hem zijn deze dagen ook speciaal. Hij kwam het bedrijf binnen in 1978 en nu 37 jaar later is Wim nog steeds verbonden aan het bedrijf. Het gros van het personeel kent een lang dienstverband.
 
Gehele land
Voor alles wat met bouwen te maken heeft kan men terecht bij Duits Bouwmaterialen. Alles wat in de bouw met steen te maken heeft is er te krijgen. Sinds 1975 is er een goede en soms hechte band ontstaan met lokale en regionale bouwbedrijven. Maar de vrachtwagens van Duits zijn door het gehele land te zien.
Ook op de particulierenmarkt is het bedrijf actief met de levering van grove bouwmaterialen als stenen, dakpannen en isolatiemateriaal.
De achterliggende jaren waren niet de beste, maar Wim loodste zijn bedrijf er doorheen.
 
 
Jubileum
Zaterdag 4 juli wordt het jubileum gevierd in Partycentrum De Molen in Harskamp. Van 14.00 tot 18.00 uur is er een receptie waar men Wim, z’n vrouw, de kinderen Natasja en Marcel en het personeel de hand kan drukken.
Voor de kinderen is er een speciaal programma, met veel activiteiten.