Nieuws

Martin van den Brink heeft de Oilibya Rally du Maroc donderdagmiddag afgesloten met een podiumplaats. Achter het ijzersterke Iveco-duo Hans Stacey / Gerard de Rooij eindigde Van den Brink als derde in de korte maar hevige proef van 113 kilometer rondom Marrakech.

Van_den_Brink_sluit_af_met_top_drie_plaats

De Harskamper boekte zodoende zijn tweede podiumplaats in drie etappes. De formatie in de Renault-truck keert derhalve met een goed gevoel terug naar Harskamp.

Voor Martin van den Brink, navigator Peter Willemsen en monteur Richard Mouw was de Oilibya Rally een serieuze test voor de Dakar Rally 2015. Het was de eerste rally van het trio in de Renault truck die aangedreven wordt door een Volvo motor.

Gerard de Rooij won het evenement in Marokko. Teamgenoot Stacey werd tweede en Peter van den Bosch (DAF) werd derde.

In de categorie auto's slot Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul af met een derde plaats. Met de Overdrive Toyota werd het duo vijfde algemeen. Erik van Loon (Mini) eindigde in het algemeen klassement als derde. De Qatarees Nasser Al-Attiyah (Mini) won de rally in Marokko voor de Argentijn Orlando Terranova, die eveneens in een Mini aan de start kwam.

Bron: Ede stad 09-10-2014