Nieuws
Zaterdag 11 juli geeft het Urker Mannenkwartet in samenwerking met de Kamper musicus Gerwin van der Plaats zomeravondconcert in de fraaie Herv. Kerk te Otterlo. Bijzondere muzikale medewerking wordt verleend door de bekende sopraan Clara de Vries. Het programma bestaat uit psalmen, geestelijke liederen, spirituals, orgelsolo’s en samenzang.
 
 
In oktober 2010 werd het Urker Mannenkwartet opgericht. Inmiddels zijn er acht zangers die zowel als kwartet als dubbelkwartet meewerken aan concerten. Zij begonnen onder leiding van Roelof Elzinga als groepje voor een cd-opname van Alice Baarssen. Dit klikte zo goed dat zij de handen ineen sloegen en Gewin van der Plaats benaderde als dirigent en begeleider. De leden van het kwartet hebben veel ervaring opgedaan als solisten bij onder andere het Urker Mannenkoor “Hallelujah” en het Urker Visserskoor “Crescendo”. In de afgelopen jaren verschenen van hen een tweetal Cd’s.
 
Gerwin van der Plaats (1977), onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, Herv. Gem. “De Hoeksteen” de IJsselmuiden en de Chr. Geref. Kerk te Kampen. Daarnaast is hij dirigent van een 6-tal koren waaronder het bekende Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenie. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.
 
Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt €10. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree. Van harte welkom.