Nieuws
Jaren geleden was het al weer, dat er een rundvee keuring in Ede gehouden werd. Op zaterdag 3 augustus gaan oude tijden gaan herleven. Drie heren met een gezamenlijke passie voor de veehouderij vonden het tijd worden dat hier verandering in kwam. De Veluwse vleesvee keuring kwam tot stand.
 
Tweede_Editie_VVK_Ede_voor_boeren_burgers_en_buitenluiDe winnaar van de kinderkeruing in 2018.
 
Zoals alle begin was het makkelijker gezegd dan gedaan maar ze zetten door en op 4 augustus 2018 was het zover de eerste editie. Vele hadden hun twijfels maar de heren zetten door tot de verbazing van vele bleek het een groot succes. De deelnemers het publiek en iedereen die mee hielp was dan ook enorm te spreken dat er weer een rundvee keuring in Ede was. Boeren uit het hele land kwamen met dieren om hier op de show te kunnen staan.
 
Kinderkeuring
Door de vele positieve reacties borrelt het bij de organisatie om door te gaan en daarom dit jaar voor de tweede editie van de Veluwse vleesvee keuring wordt u van harte welkome geheten op zaterdag 3 augustus. U kunt weer genieten van de keuring met de rassen Verbeterd roodbont en Belgisch wit blauw.
Heeft u vorig jaar de kinderkeuring gemist geen nood. Ook dit jaar word er weer een speciale ronde voor kinderen gehouden. Waarbij het kind die het kalf het mooiste voorbrengt een prijs krijgt.
Opgave voor de kinderkeuring kan op 3 augustus bij het secretariaat. Heeft u geen eigen kalfje geen nodig de aanwezig boeren stellen graag hun kalfjes beschikbaar om zo ook uw zoon of dochter een onvergetelijke dag te bezorgen en vergeet niet wie de jeugd heeft de toekomst.
 
 
Tweede_Editie_VVK_Ede_voor_boeren_burgers_en_buitenlui_1
Zaterdag 3 augustus is er weer een De Veluwse Vleesvee Keuring. Foto: kampioenen uit 2018.
 
Markt
Vindt uw kind het toch een beetje eng om met een kalfje te lopen, dan is er nog genoeg vermaak. Laat kinderen genieten op de springkussens of laat ze even rondrijden op de mini quads. Zodra de kinderen zich vermaken kunt u gezellig genieten van een hapje en drankje lekker in het zonnetje of heerlijk in de schaduw onder de grote tenten.
Even gezellig over de markt wandelen voor leuke landelijk en streek producten. Als u dacht dat het daarmee al klaar was dan heeft u het mis. Over het gehele terrein zijn vele machines opgesteld van grote kranen tot minitrekkers. Misschien staat uw nieuwe aanwinst er ook wel tussen.
 
Het goede doel
De organisatie is geheel afhankelijk van bedrijven die hun producten beschikbaar stellen of die een financiële bijdrage leveren hiervoor zijn ze hun zeer dankbaar, maar ze willen ook graag andere steunen die het harder nodig hebben. Dit jaar is er een goed doel aanwezig De Veluwse Wens ambulance zal op 3 augustus aanwezig zijn. Zij gaan hun doel promoten en staan u graag te woord. De Veluwse wens ambulance regelt dat de laatste wens van ernstig zieke mensen uit komt. Ze hebben een speciaal ingerichte ambulance welke op deze dag ook te bekijken valt.
 
U bent allen van harte welkom op de Veluwse vleesvee keuring op zaterdag 3 augustus aan de Zecksteeg in Ede. Gratis entree.