Nieuws
Woensdag 22 februari organiseert de afdeling Ede/Wageningen van de Borstkankervereniging Nederland weer een thema avond in het ziekenhuis de Gelderse Vallei. De maand februari staat in het ziekenhuis in het teken van de borstkanker.
De themaavond wordt weer gehouden in het auditorium (bestemming 181) van het ziekenhuis de Gelderse Vallei. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Inloop (met verassing) vanaf 19.00 uur in de centrale hal.
 
Het thema is: ‘Stap voor stap, meer grip op energie tijdens en na de behandeling van borstkanker’. Spreeksters op deze avond zijn fysiotherapeute Linda van de Worp en diëtiste Ilse Scholten.
Wie kent het niet, opeens kom je mega veel aan zonder er een reden voor te hebben of, je valt juist af, terwijl je voor je gevoel hetzelfde eetpatroon hebt gehouden. Wat kan je doen om iets meer energie te krijgen, hoe kan je meer bewegen inpassen in je dagelijks leven.
De diëtiste licht de onderwerpen ondervoeding, voedingsadvies bij kanker en gezonde keuzes maken ( met name bij gewichtstoename tijdens behandeling) toe. Ook zullen er gezonde hapjes worden uitgereikt.
Dit zijn een aantal aspecten die deze avond besproken worden
 
Verder zijn er verschillende informatiestands van de mammacare, Toon Hermans Huis, lingerie en badpakken, haarwerken, reuk en smaak, handmassage,therapeutisch zwemmen en van ons zelf.
Tijdens de avond is er volop ruimte voor vragen en persoonlijk advies!
 
Partners, andere familieleden en naaste betrokkenen zijn ook welkom. Gevraagd wordt om zich voor 18 februari op te geven, liefst via de mail, of via tel. 06-28 54 19 65. Toegang is gratis
Informatie en opgeven: bvn.edewageningen@gmail.com of tel. 06 28 541 65 (Miranda van der Meulen).