Nieuws
Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart waren de nationale sterrenkijkdagen. Sterrenvereniging Astra Alteria uit Ede nam, als vanzelfsprekend, ook weer aan deel.
De locatie was de Doesburger Eng, bij dagactiviteitencentrum ‘In Goede Aarde’.
sSterrenkijken_bij_Sterrenvereniging_Astra_Alteria_1 
Het was een regenachtige vrijdag geworden en menig sterrenliefhebber had al somber naar het grijze wolkendek gekeken. Echter, aan het begin van de avond werd het droog en klaarde het zowaar op. De maan liet zich tussen de wolkenflarden zien. Het was sterren kijken geblazen.
De meegebrachte verrekijkers en telescopen werden gericht op het wolkeloze deel. Waarnemingen werden met elkaar gedeeld.
 
Binnen, in het dagactiviteitencentrum, vond ene presentatie over de maan plaats en was op een ludieke wijze de positie van de aarde t.o.v. de zon en andere planeten gevisualiseerd. Opgemerkt werd dat de zon (in de vorm van een meloen) op 21 meter verder zou moeten staan.
De sterrenvereniging had een prima onderdak gevonden bij ‘In Goede Aarde’, waar bezoekers welkom waren.
Sterrenkijken_bij_Sterrenvereniging_Astra_Alteria 
Activiteiten als de nationale sterrenkijkdagen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.
Dit jaar kwamen er beide dagen een twintigtal belangstellenden naar ‘In Goede Aarde’. Een jaar geleden, onder ideale omstandigheden, telde Sterrenvereniging Astra Alteria ruim 250 bezoekers.
 
Voor informatie: www.astraalteria.nl