Nieuws
In de bovenbouw van het basisonderwijs worden kinderen voorbereid op het voortgezet onderwijs. Niet voor iedereen is dit even makkelijk. Soms kan het zijn dat een kind het lastig vindt om contact te maken. Een ander vindt het lastig om zichzelf te presenteren. Om een kind voor te bereiden op deze nieuwe stap, of een steuntje in de rug te geven in de eerste en tweede klas start Eck-stra Begeleiding een Sociale weerbaarheidstraining.
 
Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Elk kind is speciaal en ieder kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier. In deze ontwikkeling is weerbaarheid een onmisbaar onderdeel. Een kind is weerbaar als het op een passende manier voor zichzelf durft op te komen en een goed gevoel van eigenwaarde heeft. Niet bij alle kinderen ontwikkelt zich dat vanzelf, een steuntje in de rug kunnen ze dan ook goed gebruiken.
Voor deze kinderen is er de Sociale Weerbaarheidstraining. In deze training leren kinderen op speelse wijze verschillende sociale vaardigheden aan en oefenen ze met elkaar om weerbaarder te worden. Ook worden de kinderen bewust gemaakt van hun sterke kanten. Dit hebben sommige kinderen net even nodig!
 
De training is voor kinderen uit de bovenbouw t/m de eerste klas en bestaat uit 10 sessies van een uur. De training vindt plaats op maandag van 17.30-18.30 uur op Zorgboerderij Eck-stra, Scharrenburgersteeg 16 in Lunteren. De kosten zijn €300,- per kind, dit is inclusief lesmateriaal, intake, 10 sessies en een evaluatie. Bij voldoende aanmeldingen zullen we op maandag 3 oktober starten. Deze training is ook geschikt voor kinderen met autisme.
 
De training wordt gegeven door twee enthousiaste ondernemers met passie voor kinderen/jongeren. Heline heeft psychologie gestudeerd (Msc.) en ervaring opgedaan in verschillende settings in de jeugdzorg. Vera is maatschappelijk werker en heeft zowel in Nederland als daarbuiten werkervaring opgedaan met kinderen. Ze willen kinderen/jongeren tot hun recht laten komen en hen helpen in hun ontwikkeling.
 
Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.eck-strabegeleiding.nl