Nieuws
Zaterdag 22 augustus (laatste zaterdag van de zomervakantie) wordt er een triathlon gehouden speciaal voor middelbare scholieren. Dit is een 1/16e triathlon, wat betekent dat er 250 meter wordt gezwommen, 10 km gefietst en 2,5 hardgelopen.
 
Voor deze scholierentriathlon is er via de Veenendaalse middelbare scholen een speciaal trainingsprogramma opgezet (als voorbereiding op deze triathlon). Deze trainingen bestaan uit: twee zwem-, drie fiets- en drie looptrainingen. De trainingen zijn inmiddels gestart, maar je kunt altijd instromen!
 
Tijdens het zwemmen wordt er veel geoefend op de borstcrawl. Bij de trainingen op de fiets wordt er aandacht besteed aan het rijden van een bocht en het schakelen. Het lopen zal vooral gericht zijn op de techniek en conditie.
Natuurlijk is het ook belangrijk om de wissels te oefenen tussen de verschillende sporten. Bij alle trainingen kan gebruik worden gemaakt van het Valleibad, de Wielerbaan Axa de Valleirenners en de Atletiekbaan V.A.V.
Als afsluiting is er een echte oefen-minitriathlon in en rondom het zwembad, zodat de jongens en meiden hun trainingen in praktijk kunnen brengen.
 
Tijdens de echte scholierentriathlon op zaterdag 22 augustus wordt er gezwommen in de surfvijver, gefietst over het officiële snelle fietsparcours die door het triathlonstadion gaat en gelopen rondom de surfvijver.
 
Voor degenen die niet hebben meegetraind maar wel willen mee doen, kunnen zich nog inschrijven op http://www.triathlonveenendaal.nl/inschrijven!!!
Je kunt ook meedoen als je niet in Veenendaal op school zit!