Nieuws
Vanaf heden is het Terschuurse Oude Ambachten & Speelgoed Museum in het bezit van een AED geschonken door Rabobank Gelderse Vallei. De medewerkers en vrijwilligers van het museum waren reeds bekend met het apparaat door de BHV-cursus, maar door de hoge aanschafprijs is het museum nog nooit in de gelegenheid gekomen om er een aan te schaffen. Een eerder subsidie hieromtrent was helaas afgewezen, maar nu is er dus alsnog goed nieuws voor het museum.
 
Jaarlijks bezoeken tussen de 35.000 en 40.000 gasten het museum. Zo’n 60% van deze bezoekers zijn boven de 65 jaar en behoren daarmee tot een hogere risico groep voor hartproblemen. “Wij dachten er al langere tijd aan om een AED aan te schaffen, maar de aanschafprijs en onderhoudskosten voor zo’n apparaat zijn behoorlijk fors. Dus de verrassing was groot toen onze accountmanager van Rabobank Gelderse Vallei vertelde dat de bank met het sluiten van het oude Rabobankkantoor aan het Smitsplein in Voorthuizen een werkend AED-apparaat over had. Hij wist van onze wens en wilde ons dit apparaat schenken. Wij zijn heel erg blij dat Rabobank Gelderse Vallei besloot om de AED te doneren aan ons goed bezochte museum. Het apparaat heeft inmiddels al een goede zichtbare plaats voor in het museum gekregen”, aldus verzamelaar en eigenaar Kees Bakker.
 
 
Meer informatie
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag (alleen van april t/m september) van 11.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.ambachtenmuseum.nl