Nieuws
Zaterdag 12 mei is het weer Nationale Molendag. De Puurveensemolen in Kootwijkerbroek doet dit jaar ook weer mee! Die dag draait de molen . . . . om fietsen!
Bij de molen is een show van historische fietsen: - de fiets van oma of opa, - de fiets waar de bakker vroeger mee langs de deuren ging, - of de fiets waar de boer de melkbussen mee vervoerde en meer!
Puurveensemolen 
Vanaf de Puurveensemolen zijn twee fraaie fietstochten uitgezet, van 35 en 12.5 km. Met voor beide tochten onderweg een paar keer een consumptie.
Tijdens de 35 km tocht, die ook door Lunteren komt zijn er ook nog een aantal leuke bezichtigingen. De 12,5 km tocht is speciaal voor als de fiets of het baasje zo’n lange tocht niet meer aan kan en is dus ook prima ‘historisch te fietsen’.
Starten kan tussen 10.00 en 12.30 uur. De kosten zijn € 12,50 (incl. consumptiebonnen). Historische fietsers krijgen 2,50 korting!
Graag van tevoren inschrijven via website Puurveensemolen.nl, de oranje button rechts boven.
 
De molen is deze zaterdag, 12 mei, ook open voor bezichtiging en de molenaar is aanwezig voor uitleg. Bij voldoende wind zal de molen draaien en malen. Verder worden er lekkere pannenkoeken & hamburgers gebakken!