Nieuws
Première Julika Marijn - Uit verdriet geboren 15 oktober in het Kröller-Müller Museum
Op 15 oktober om 14.00 uur gaat in het Kröller-Müller Museum de theatervoorstelling Uit verdriet geboren in première. De voorstelling van Julika Marijn is een persoonlijke zoektocht naar Helene Kröller-Müller. Over ‘een leven voor de kunst en de kunst van het leven’.
Speels en brutaal
Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een powervrouw avant la lettre die als een van de eersten veel werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Speciaal voor deze voorstelling gaf het museum Julika toegang tot de kist met 3000 brieven van Helene, gericht aan haar zielsverwant Sam van Deventer.
Julika_Marijn
'Dit museum is uit verdriet geboren! Als een dankbare bloem is het er uit opgebloeid en dit verdriet heet Helene’.
(Helene Kröller-Müller in een brief aan zoon Bob Kröller van 18 juli 1921)
Portet van Helene
Julika gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de begeesterde, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde verzameling. Waarom wijdde ze haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Liefde, troost, erkenning, eeuwigheid? Een compensatie voor de slechte band met haar kinderen? Julika laat Helene zélf aan het woord. En terwijl ze het portret van Helene schetst houdt ze ook haar eigen levensvragen tegen het licht.
Tickets
Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Tickets á € 10,- zijn online te koop via www.krollermuller.nl/julika-marijn-uit-verdriet-geboren. Indien beschikbaar worden de laatste tickets op de dag zelf verkocht aan de kassa van het park en museum. Toegang voor het Kröller-Müller Museum en Het Nationale Park De Hoge Veluwe is exclusief.
Korting op biografie Helene Kröller-Müller
Bezoekers van de voorstelling krijgen op vertoon van een kortingsvoucher 20 % korting op de biografie over Helene Kröller-Müller, De eeuwigheid verzameld van Eva Rovers. Deze korting is alleen geldig in de museumwinkel, niet in de webshop.
Tournee Uit verdriet geboren is tot en met 27 maart 2018 te zien in de Nederlandse theaters. De speellijst vindt u op de website van Julika Marijn: www.julikamarijn.nl
Concept, script en spel: Julika Marijn, Regie: Natasha Schulte, Begeleiding script: Lot Vekemans, Artistieke adviezen: Diederik van Vleuten, Toneelbeeld en fotografie: Michiel Voet, Muziek: Floor Minnaert