Nieuws
In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur start vanaf 1 maart 2016 een expositie over poppenhuizen en miniaturen.
 
Deze toch wel bijzondere expositie zal op woensdag 2 maart om 14.00 uur worden geopend door niemand minder dan de schenker en fantasy kleding ontwerpster Bep Welters van Bebstyle.nl. Bezoekers en pers zijn van harte welkom om deze opening bij te wonen. Bezoekers die in ‘fantasy kledij’ de opening bij willen wonen ontvangen deze dag gratis entree. Om u een beetje op weg te helpen kunt u hierbij denken aan de Victoriaanse- of de middeleeuwse stijl. Moderne carnavals- kleding valt hier helaas niet onder.
Poppenhuizen_2
Expositie ‘Groots in het klein’ betreft een tijdelijke expositie. Tijdens deze expositie zullen er vitrinekasten vol staan met een prachtige verzameling poppenhuizen en miniaturen. Deze verzameling is te bezichtigen in de expositieruimte van het museum. Te zien zijn onder andere een oud herenhuis van 1,80m hoog, met 8 vertrekken die allen zijn ingericht tot aan de kleinste details. Ook staan er vele poppenhuizen die onder andere zijn ingericht als een timmermanszaak, een behangwinkel met allemaal mini-rolletjes echt behang, een oud schoolklasje, een kruidenierswinkel en een boeren woonkamer.
Poppenhuizen_3
Replica van Colleen Moore dollhouse uit 1928 “Het meest bijzondere van de expositie is toch wel een replica van het poppenhuis van Colleen Moore” aldus Ronald Bakker. Het is een zeer groot en bijzonder poppenhuis van 2,20m hoog en een breedte en diepte van 1,75m. Het is een replica van het poppenhuis en sprookjeskasteel van Colleen Moore. Zij was een bekende Amerikaanse filmster uit de tijd van de “stomme films”. Het origineel is te vinden in het Museum of Science and Industry in Chicago en is geschat op een waarde van 7 miljoen dollar. De bouw van deze replica heeft 15 jaar geduurd en is in 2012 voltooid. Na een eerste televisie moment bij ‘man bijt hond’ wordt de replica nu voor de eerste maal aan het publiek getoond. Naast dit bijzondere object zullen er nog vele andere grote en kleinere poppenhuizen aanwezig zijn. Deze expositie is te bezichtigen tot en met 24 juni 2016.
Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Rijksweg 87
3784 LV Terschuur
T.0342 46 20 6o
www.ambachtenmuseum.nl
Meer informatie
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Van april tot en met september ook op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.ambachtenmuseum.nl.