Nieuws
Op 20 en 21 april 2019 wordt traditiegetrouw het polocrosse seizoen geopend in Otterlo op groepsaccomodatie Peppelenburg. Spelers uit heel Nederland reizen af naar Otterlo om hun stick weer op te pakken na de winterstop. Maar ook teams uit oa Finland en Frankrijk nemen deel aan dit toernooi.
Polocrosse_openingstoernooi 
Er zijn wedstrijden op verschillende niveau’s, voor zowel beginners als gevorderden. Gedurende het toernooi komen de spelers van het Nederlands team in actie. Zij hebben vorig jaar het EK gewonnen. Het EK vindt dit jaar plaats in Frankrijk, begin augustus. Het openingstoernooi in Otterlo is een goede voorbereiding hierop.
Polocrosse_openingstoernooi_1 
De wedstrijden vinden zowel zaterdag als zondag plaats tussen 10.00 en 16.00 uur. De exacte speeltijden zullen bekend gemaakt worden via de website en facebookpagina.
 
Wat is Polocrosse?
Nagenoeg elke tak van paardensport draait om de band tussen paard en ruiter. Teamsporten zijn er binnen de paardensport nauwelijks te vinden. Polocrosse is daarop een uitzondering. Het spel draait om de band tussen paard en ruiter én om de tactiek binnen het team en is een van de leukste en spannendste paardensport die er is!
 
Polocrosse kan gespeeld worden met elk paard, bijvoorbeeld quarters, fjorden, warmbloeden, dravers en volbloed kruisingen. Het ene paard is wat wendbaarder en de ander wat sneller; elk paard heeft zijn eigen sterke en minder goede punten. Datzelfde geldt voor de ruiters; jong, oud, man en vrouw; iedereen mag mét en tegen elkaar spelen. De grootste moeilijkheid van het spel zijn de stick-vaardigheden; oppakken en vangen van de bal met de polocrosse stick. Een groot deel van deze vaardigheden draait dan ook om hand-oog coördinatie.
 
Een team bestaat uit drie spelers en doel van het spel is om de bal tussen de doelpalen van de tegenstander te gooien. Maar alleen de aanvaller (no. 1) mag scoren, de no. 3 speler is de enige die mag verdedigingen en de derde speler is de middenvelder (no. 2).
Het speelveld is dan ook verdeeld in drie sectoren; twee doelgebieden, waar alleen de no.1 en no. 3 van de tegenstander mogen komen, en een middenveld, waar alle spelers mogen komen.
 
Het wordt in de gehele wereld gespeeld en in Nederland in verschillende regio's. De spelers uit regio Bennekom/Lunteren/Uddel willen deze sport laten groeien in de regio.
 
Voor meer informatie en speeltijden, kijk op de volgende linken:
www.facebook.com/PolocrosseNederland/www.facebook.com/events/386901988539473/, www.instagram.com/polocrossenetherlands/, https://youtu.be/Y6ynyGtN2eg