Nieuws
Het is herfst, de tijd van het jaar waarin de meeste paddenstoelen te zien zijn. Bij wat vochtige omstandigheden en niet al te lage temperaturen schieten ze echt als paddenstoelen uit de grond.
Er hangt rond deze wondere vormen van leven nogal een waas van mystiek , denk maar aan namen als: duivelsei, satansboleet en heksenboter, maar ook over de eetbaarheid of giftigheid bestaat nogal wat verwarring.
 
IVN-natuurgidsen willen u graag laten delen in hun eigen ver- en bewondering voor deze vertegenwoordigers uit de zwammenwereld. Dit alles kan op zaterdag 14 oktober aanstaande.
Een voorspelling over het aantal soorten dat op de excursie zal worden gezien durven ze niet aan, dat hangt van het weer af. Bij warm en vochtig weer kunnen er gemakkelijk rond de vijftig tot zestig soorten voorkomen, maar bij een tijd van droogte zullen het er wel minder zijn.
Houdt dus rekening met het weer en uw schoeisel op deze wandeling.
 
De start van de wandeling is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan het begin van de Koeweg in het Edese bos. Coördinaten: N 52 3 18, E 5 40 50.5
Deelname zoals vanouds: GRATIS, aanmelden van tevoren is niet nodig, een zakspiegeltje meenemen is aan te bevelen.
Gidsen: Piet en Tiny Griffioen 0318 61 03 76.