Nieuws
De cursus ‘Paardenkracht voor Pubers’ is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd vanaf 11 jaar. Speciaal voor schoolverlaters, brugklassers, en pubers die behoefte hebben aan extra zelfvertrouwen en vaardigheden.
In de cursus, bestaande uit vijf lessen, wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden die de kinderen goed van pas komen, zoals bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.
paarden_en_pubers
 
Wat maakt deze cursus uniek?
Geen saaie zit sessies maar praktijkgerichte lessen, waarin oefeningen gedaan worden mét paarden. Leren met elkaar. Letterlijk in beweging komen, ZELF doen, ZELF ervaren en ZELF leren.
Er worden thema’s behandeld zoals: communicatie, omgaan met nieuwe situaties, je ruimte verkennen, grenzen aangeven en bewaken, groepsprocessen, omgaan met emoties en meer. Ieder kind ontvangt een eigen persoonlijk werkboek, waarin ook ouders, en andere familieleden mee leren.
 
Waarom met paarden?
Er is bewust gekozen voor een cursus mét paarden. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.
Het samenzijn met de paarden versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de paarden wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.
Paarden zijn zeer sensitief en pikken elk signaal feilloos op. Daardoor spiegelt het paard het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de paarden oefenen. Door de directe feedback van de paarden en de deskundige begeleiding van de coaches ontstaan er essentiële leermomenten.
 
Paardenkracht voor Pubers Regio Ede/ Lunteren
Hennie Timmer en Margien Wouters hebben samen de opleiding ‘Paardenkracht voor Pubers’ gedaan. Als ervaringsdeskundigen op het gebied van coaching & training met behulp van paarden en instructeur, bieden zij trainingstrajecten aan voor kinderen en volwassenen, zowel individueel als voor teams of organisaties.
 
Start datum:
17, 24 maart, 7, 14 en 21 april van 13.00-15.00 en 26 mei de terugkomdag.
Meer informatie over de cursussen vindt u op;
Hennie Timmer, Margien Wouters, www.stalveldhoeve.nl, www.paardencoachinggelderland.nl , 06-13569453, 06-22605597