Nieuws
Dat de zon niet altijd schijnt, kan de familie Van Soest uit Lunteren beamen. Eerder dit jaar bestelden en betaalden zij een zonne-energie installatie bij een firma in Utrecht, maar ontving niets. Aangifte bij politie en de inzet van een advocaat mochten niet meer baten.
 
Ruim vijfduizend euro heeft het malafide bedrijf opgestreken van de familie Van Soest En waarschijnlijk nog veel meer. AVROTROS Opgelicht besteedde op 18 november jl. al aandacht aan deze niet zo zonnige onderneming. Steevast werden orders opgenomen en betalingen ontvangen. Maar geleverd werd er niets.
 
Ondernemer Van Rennes uit Wageningen trok zich het verhaal aan en deed de familie Van Soest een nieuw aantrekkelijk voorstel. De uitkomst: toch een zonne-energie installatie voor Van Soest die ook zijn subsidie van de gemeente Ede alsnog kon aanvragen.
Het advies luidt: Doe nooit zaken met een onderneming die je niet kent, betaal nooit iets vooruit en laat je adviseren door een betrouwbare partner. En, zonne-energie is nog steeds een verstandige en duurzame keuze. Vraag naar de subsidiemogelijkheden bij uw gemeente.