Nieuws
Wuivende zonnebloemen, uitbundig bloeiende dahlia’s in vele kleuren, sierlijke grassen en de eerste hopbellen. Dit is onder andere te zien tijdens de open tuin dag op zondag 11 september. Aan de Doesburgermolenweg 8 in Ede liggen drie tuinen die in elkaar overlopen.
De eerste tuin is van ‘In Goede Aarde’ (een dagactiviteitencentrum voor jongeren met een verstandelijke beperking). Er wordt veel werk in de tuin verricht en er moet veel geoogst worden.
 
‘In Goede Aarde’ is trots op haar pompoenchutney en mosterd waarvoor grote belangstelling is. Ook de courgettesiroop en –jam wordt erg gewaardeerd.
Tijdens de Open tuin dag kan geproefd worden van al dat lekkers. De deelnemers zullen de bezoekers weer blij maken met zelf gebakken rabarber-, pompoen-, of chocoladecakejes.
Daarbij hoort natuurlijk ook een gratis kopje koffie/thee of limonade.
Vanuit de tuin van ‘In Goede Aarde’ loopt u door de tuin van Hennie en Albert van Weerdenburg en de aangrenzende tuin van Jannie en Arie van Hensbergen.
De drie tuinen zijn geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.
 
‘In Goede Aarde’ ligt nagenoeg aan het klompenpad. Dit Doesburgermolenpad met een lengte van acht km voert wandelaars langs historische plekken rondom de Doesburgerbuurt waaronder de Doesburgermolen. Het officiële startpunt van het Klompenpad is het parkeerterrein van landgoed Kernhem.
‘In Goede Aarde’ ligt vrijwel naast de Doesburgermolen. Vanaf de molen is het mogelijk het Klompenpad op te pakken. Zo is het bezoek aan de Open tuinen te combineren met een leuke wandeling.