Nieuws
Zaterdag 23 en zondag 24 april wordt het polocrosse seizoen met veel enthousiasme geopend bij de Peppelenburg in Otterlo. Deze winter hebben de leden van polocrosse niet stil gezeten en zijn maar liefst vier nieuwe paarden van Engeland naar Nederland gehaald om met hun Engelse kwaliteiten het team in Nederland te komen versterken. Daarnaast zijn er ook weer nieuwe leden bijgekomen, zo blijft de vereniging elk jaar groeien.
 
Het openingstoernooi wordt altijd goed bezocht door internationale polocrosse spelers uit de buurlanden Frankrijk en Duitsland, maar ook spelers uit Noorwegen en Finland zijn aanwezig. Iedereen kan namelijk niet wachten om de strijd met elkaar weer aan te gaan op het grasveld en te zorgen dat de bal het eerst tussen de doelpalen van de tegenstander vliegt.
 
Polocrosse, een teamsport te paard, is een combinatie van Lacrosse en Polo en overgewaaid uit Australië. Deze sport is ooit bedacht om kinderen spelenderwijs te leren paardrijden, maar is inmiddels uitgegroeid tot een sport op hoog niveau. Het spel wordt gespeeld met een stick met een netje aan het uiteinde en een zachte, rubberen bal op een veld van 145m bij 55m. Twee teams van drie spelers nemen het tegen elkaar op.
Het team bestaat uit een aanvaller (nummer 1), een middenvelder (nummer 2) en een verdediger (nummer 3). Sinds 2005 wordt deze sport in Nederland gespeeld en de Polocrosse Vereniging Nederland heeft leden verspreid over het hele land die eind april naar regio Bennekom komen om tegen elkaar te spelen.
 
De wedstrijden beginnen zaterdag en zondag rond 10:00 uur en duren tot ongeveer 17:00 uur duren.
Iedereen is welkom om te komen kijken naar de wedstrijden en de toegang is gratis. Kom ook langs om deze stoere sport en bijzondere samenwerking tussen mens en paard te aanschouwen.
Voor meer informatie en foto’s kijk op www.polocrosse.nl of stuur een mailtje naar info@polocrosse.nl