Nieuws

Zaterdag 20 september wordt de herfsttentoonstelling in Galerie Zuid geopend. Tussen 15.00 en 17.00 uur zullen de kunstenaars in de galerie aanwezig zijn om uitleg te geven bij hun werk.

Paul Dunki Jacobs (Wageningen) vertelt: “Ik werk de laatste tijd aan klokken. Hout, brons, karton, alle materialen zijn welkom. In de natuurkunde schijnt 'tijd' een fictie te zijn, een grillig gebeuren dat zich overal in het universum anders afspeelt. Maar wij mensen op aarde houden gelukkig stug vol dat 10 uur ook 10 uur is. Mijn klokken zijn dan ook een kleine ode aan deze stugheid.”
Els Custers (Nijmegen) passie is om van lontwol sjaals en kledingaccessoires te vilten. In vele kleurschakeringen worden daarin uiteenlopende zijdestoffen, draden en zijde-achtige materialen verwerkt. De samengestelde en toegepaste stoffen zijn zacht en open van structuur, hetgeen bij het dragen een warm gevoel van welbehagen geeft. Telkens is ze op zoek naar nieuwe materialen en technieken. Het ontwikkelen, vervaardigen en het eindproduct brengen haar veel rust, ontspanning en voldoening. En dat is precies wat ze met haar werk over wil brengen: Welbehagen, zacht en warm …

Jopie van Veldhuijsen uit Voorthuizen schildert 35 jaar. Dit jaar is ze zeventig geworden. Een goede aanleiding om een grote collectie van haar schilderijen te laten zien. De eerste jaren maakte ze naast tekeningen veelal aquarellen. Bloemen portretten en naakten waren onderwerpen die vaak werden uitgebeeld. Tegenwoordig gebruikt ze meestal acryl- en olieverf. Met gevoel voor kleur en structuur zet ze haar landschappen, dieren en soms een abstract sfeervol op doek of paneel.

Van 20 september tot en met 1 november kan men deze expositie bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Meer informatie vindt u op www.galeriezuid.nl

Onderschrift foto’s:
Schilderijen van Jopie van Veldhuijsen.
Bronzen klokken van Paul Dunki Jacobs.
Vilten sjaals van Els Custers.