Nieuws

Reisfotograaf Maarten Udema en kinderen van de Ericaschool maakten samen een bijzondere fotoreportage over Otterlo. De resultaten van hun werk hangen vanaf 30 oktober in dorpshuis De Aanloop. Wethouder Weijland zal op 30 oktober om 15.00 uur de tentoonstelling openen.

Opening_fototentoonstelling

Kinderen van groep acht van de Ericaschool hebben een workshop fotografie gehad van reisfotograaf Maarten Udema en zijn vervolgens met de camera op stap geweest om honderden plaatjes te schieten in Otterlo en omgeving. Maarten Udema heeft de mooiste platen geselecteerd en verwerkt in een fraaie tentoonstelling.
De opdracht was: laat zien wat Otterlo is, via thema’s als ‘vrienden’, ‘familie’, ‘hobby’s’ en ‘het mooiste plekje in Otterlo’
Maarten Udema heeft zelf ook foto’s gemaakt in Otterlo. Net als bij zijn reizen naar de Masaï in Kenia of de Eskimo’s in het noorden van Canada keek hij hierbij met de ogen van een buitenstaander naar Otterlo. Zijn platen geven dan ook een bevooroordeelde blik weer van iemand uit de Randstad.
En juist die vooroordelen zijn het thema van dit fotoproject. Tijdens de workshops is met de kinderen gesproken over vooroordelen: Welke vooronderstellingen hebben wij over anderen en hoe weten we nu of die gedachten kloppen? Welke vooroordelen zouden er leven over Otterlo en kloppen die ook? Voorafgaand aan de officiële opening van de tentoonstelling gaan de kinderen langs de platen en schrijven hun commentaren op.

Het fotoproject draagt de naam ‘Mijn dorp en ik’. Het is een initiatief van de gemeente Ede in het kader van burgerschap. Het project wordt uitgevoerd door reisfotograaf Maarten Udema en Luuk Miedema van Welstede. Eerder is dit project uitgevoerd in Harskamp en Ederveen. In november is Wekerom aan de beurt.
Ouders, maar zeker ook alle andere inwoners van Otterlo worden uitgenodigd voor de opening op 30 oktober. De tentoonstelling hangt ook de rest van de week nog in Dorpshuis De Aanloop. De foto’s zullen vervolgens ook te zien zijn op de website www.mijndorpenik.nl