Nieuws
Maanden werd er naar uitgekeken. Nieuwsgierig als de Wekerommers waren naar het eerste woonzorgcentrum in Wekerom, Wicherumloo. Acties waren er voor gevoerd, veel was er over gepubliceerd en over gepraat bij de koffie. Zaterdag 7 november was het dan zover. De deuren gingen open en Wekerom maakte daar massaal gebruik van.
Open_Dag_Wicherumloo_1 
Het resultaat mocht er zijn, was de algemene opvatting. Ruim, fris, helder en sfeervol was een eerste indruk bij binnenkomst en tijdens de ontdekkingstocht door het gebouw.
Het woonzorgcentrum Wicherumloo telt 36 appartementen, waarvan de eersten zaterdag 14 november al worden betrokken. Geleidelijk raken de overige appartementen dan bewoond.
De 36 appartementen zijn verdeeld in: twee groepen van zeven voor ouderen met dementie en acht woningen zijn er voor intensieve lichamelijke zorg. In de overige veertien woningen wordt thuiszorg geboden.
 
Wicherumloo is ontstaan uit een burgerinitiatief dat de benodigde gelden via private investeerder. Bij de bouw zijn lokale bedrijven ingeschakeld dat de verbondenheid met dit kleinschalige woonzorgcentrum ten goede kwam.
De bewoners ervan komen uit Wekerom of directe omgeving hetgeen de reistijd van bezoekers en mantelzorgers tot een minimum beperkt.
 
Na de Open Dag van zaterdag 7 november is de nieuwsgierigheid gestild, maar mogelijk dat bezoekers van deze zaterdag in de toekomst in het woonzorgcentrum terug te vinden zijn als vrijwilliger. Want ook Wicherumloo ontkomt er niet aan een beroep op vrijwilligers te zoen, om de bewoners van een optimaal verblijf te kunnen laten genieten.