Nieuws
Zaterdag 8 september wordt in de Doesburger Eng weer het oogstfeest gehouden. Dit feestelijke evenement speelt zich af rondom de ‘Doesburger Molen’ aan de Doesburger Molenweg 2 in Ede.
 
Het oogstfeest valt samen met ‘Open Monumenten Dag’, met dit jaar als thema ‘In Europa’. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is op het molenterrein een streekmarkt waar smakelijke producten te koop zijn. Er worden diverse oude ambachten gedemonstreerd.
Het_oogstfeest_bij_de_Doesburger_Molen 
´s Middags staan op het grasland naast het molenterrein oude landbouw- en andere werktuigen tentoongesteld. Met een antieke dorskast wordt het ingehaalde graan uit de Eng tot korrels en stro verwerkt.
Twee kunstschilders tonen niet alleen hun schilderijen; u mag meekijken als ze aan het werk zijn. Onder de klanken van accordeonmuziek worden andere aantrekkelijke waar te koop aangeboden zoals schilderijen, Happy Bee planten, klompen, schapenvachten, vilten en wollen artikelen, krukjes, zeepjes enz.
De verkopers in de kramen vertellen u graag hoe hun producten, vaak op ambachtelijke wijze, zijn vervaardigd.
 
Kinderen mogen zich laten schminken en kunnen meedoen aan een prijsvraag rond het thema van ‘Open Monumenten Dag’.
Ook op een andere manier kunt u kennis maken met de Doesburger Eng. Vanaf het molenterrein vertrekt na het middaguur regelmatig een historische trekker met huifkar voor een rondrit door de Eng.