Nieuws
Inwoners van Kernhem kunnen over een aantal maanden hun zorg dicht bij huis krijgen. De gemeente Ede heeft een akkoord gesloten met Zorg Vastgoed Nederland over de verkoop van grond in Kernhem. Op deze grond wordt de komende tijd een gezondheidscentrum gebouwd waarin ook een kinderdagverblijf komt.
In het nieuwe gezondheidscentrum, dat ter hoogte van winkelcentrum Parkweide komt, komen onder andere huisartsen en een kinderdagverblijf. De komende periode worden de plannen voor het nieuwe gezondheidscentrum uitgewerkt. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2016 gestart kan worden met bouwen.
 
Wethouder Marije Eleveld; "De komst van het gezondheidscentrum is een mooie stap in de ontwikkeling binnen Het Nieuwe Landgoed. Voor de dagelijkse boodschappen kunnen inwoners van Kernhem en Veldhuizen al enige tijd naar winkelcentrum Parkweide. Binnenkort hoeven ze voor een bezoek aan de huisarts ook niet ver weg. Dit maakt de wijk steeds meer af."
 
Het Nieuwe Landgoed
Het Nieuwe Landgoed is het gebied tussen de woonwijken Kernhem en Veldhuizen. Naast woningen vallen binnen dit gebied ook winkelcentrum Parkweide en wijkcentrum Het Kernhuis. Hier komt op korte termijn een gezondheidscentrum en kinderdagverblijf bij. Een mooie aanvulling op het bestaande aanbod, zowel voor inwoners van Kernhem als van Veldhuizen, die het gezondheidscentrum via de onderdoorgang makkelijk kunnen bereiken. Eind 2015 start de aanleg van een park binnen het gebied van Het Nieuwe Landgoed.
 
Zorg dichtbij huis
De komst van een gezondheidscentrum in Kernhem sluit aan bij de ontwikkelingen in de zorg. Mensen wonen steeds langer thuis en zijn voor zorg aangewezen op hun omgeving. Met een gezondheidscentrum is de zorg voor inwoners altijd dichtbij.