Nieuws
Eind 2016 is de uitkomst het onderzoek naar de mogelijke gezondheidsrisico’s van het rubber (infill) dat gebruikt wordt op kunstgrasvelden bekend gemaakt. De onderzoeksresultaten van het RIVM geven geen aanleiding om gezondheidsschade te verwachten.
 
De gemeente Ede volgt de lijn van het RIVM en het ministerie van VWS. De gemeente is dus van mening dat er geen aanleiding is om te stoppen met voetballen op de kunstgrasvelden.
Wethouder Johan Weijland: “Ik ben blij dat het onderzoek uitwijst dat er geen risico is ten aanzien van het sporten op de velden. Na de winterstop kan de competitie op een goede manier worden vervolgd.” De gemeente gaat vanaf 2018, volgens planning, de toplaag van een aantal voetbalvelden vervangen. Johan Weijland: “Op dat moment kijken we naar welke infill qua duurzaamheid, sporttechnische kwaliteit en veiligheid de beste keuze is.”
 
De gemeente Ede heeft 13 kunstgrasvelden met rubbergranulaat in haar bezit. Deze zijn verdeeld over de verschillende voetbalclubs binnen de gemeente.
 
Meer informatie
Voor meer informatie en vragen over het onderzoek van het RIVM, kunt u terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl of neem contact op met het RIVM via telefoonnummer 0800-0480.