Nieuws
Langzaam wordt de natuur weer wakker uit de lange winterslaap. Alsof het gaat om een wedstrijd proberen bomen en struiken elkaar de loef af te steken. Bodemplantjes schudden de koude aarde van zich af om hun tere blaadjes en bloemknoppen te koesteren in de eerste stralen van een warm lentezonnetje. In de schaapskooi worden de lammetjes geboren. Een zeer drukke tijd voor de schaapherder.
Kortom, de lente is in aantocht!
 
Wilt u met uw kinderen, kleinkinderen op kraamvisite in de schaapskooi dan is dat mogelijk.
Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert in samenwerking met de stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden bezoeken aan de schaapskudde om de pasgeboren lammetjes te bewonderen op zaterdag 7 maart tussen 11:00 - 14:45 uur, zondag 8 maart tussen 11:00 - 14:45 uur.
Deelnemers die mee willen gaan op kraamvisite worden tussen 11:00 - 14.45 uur verwacht bij het Natuurcentrum.
 
Om deze geboorte te vieren krijgt men bij aankomst in het Natuurcentrum beschuit met muisjes en kan men kijken naar een videofilm over de schaapskudde. Daarna gaan de deelnemers wandelend naar de schaapskooi. Bij de schaapskooi aangekomen kan men de lammetjes en hun moeders bewonderen en vertelt de schaapherder over zijn kudde, de honden en zijn leven als schaapherder.
 
Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede ( een zijweg van de N 224, provinciale weg Ede - Arnhem ). De kraamvisite is gratis.
 
Meer informatie over het Natuurcentrum Veluwe is te vinden op de website: www.natuurcentrumveluwe.nl